Posted on: 5 septembrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0


Există voci care spun că astăzi educația copiilor este mult mai slabă din punct de vedere calitativ decât obișnuia să fie cu o generație în urmă. De asemenea, se mai spune și că viitorul celor mici este nesigur și impredictibil din punct de vedere profesional. Că înainte lucrurile erau mai clare și mai solid puse la punct în ce privește meseriile către care copiii și adolescenții se puteau îndrepta. Ei bine, nu vom contrazice vehement aceste puncte de vedere pentru că sunt adevărate. Parțial.

Școli tradiționale vs. cursuri moderne

În timp ce educația tradițională, oferită în școlile de stat se face vinovată de o doză bună de rigiditate și informații irelevante (raportându-ne la cerințele reale de pe piața muncii), există astăzi o mulțime de opțiuni, atât gratuite, cât și plătite, de cursuri, extra-activități și traininguri pentru copii care pe vremea părinților noștri pur și simplu nu existau.

În plus, de la generație la generație, copiii se nasc în contexte social-culturale complet diferite față de cele ale părinților. Nevoile la care viitorii angajați sunt chemați să răspundă sunt complet schimbate și totul evoluează cu o viteză incredibilă.

Succesul pe plan profesional depinde de capacitatea de adaptare la noile trenduri din viața de zi cu zi și implicit de pe piața muncii.

Școala tradițională pare să facă schimbări foarte greu și să nu țină pasul cu cerințele reale ale angajatorilor. Sigur, domeniile de bază studiate vor rămâne relevante și utile indiferent de profilul sau domeniul spre care copiii aleg să se îndrepte. Fundamentul de informații necesare pentru startul în viață trebuie așezat astfel încât să susțină dezvoltarea oricărui copil și adolescent pe viitor. Amprenta învățătorilor și profesorilor este crucială, iar programele de studiu și extra-activitățile trebuie alese în concordanță cu tendințele socio-culturale și realitatea concretă din piața muncii.

Viitorul este acum!

Astăzi, domeniul IT este deja viitorul și va continua să fie astfel mult timp de acum înainte. Perspectivele unei cariere în această zonă sunt largi, posibilitatea de evoluție este reală, iar recompensele financiare printre cele mai mari din piața muncii.

Copiii pasionați de tehnologie, jocuri, inteligență artificială, programare și realități virtuale au la momentul actual o mulțime de opțiuni la îndemână. Pe lângă informațiile oferite în școlile tradiționale, ei își pot dezvolta extraordinar de mult orizontul de înțelegere, gândire și practică cu ajutorul cursurilor de formare în IT dedicate copiilor și adolescenților.

Fiecare părinte are datoria de a observa talentele native ale copilului său și domeniile spre care tinde, preferințele pentru o activitate sau alta, astfel încât să îi poată oferi suportul și ghidarea necesare. Timpul liber poate fi folosit în mod constructiv; joaca pe computer și statul pe telefon de asemenea. De exemplu, de ce să nu învețe chiar cel mic ce se ascunde în spatele personajelor sale favorite din desene animate sau al caracterelor din jocurile preferate? De ce să nu învețe chiar el să le creeze? Să își facă propriul joc sau propria aplicație? Există cursuri speciale pentru așa ceva.

Step IT Academy este locul unde copilul tău își poate explora, aprofunda și dezvolta pasiunile pentru un viitor strălucit în IT. Cu o experiență de 23 de ani, leaderi în domeniul educației IT pentru copii și adulți la nivel internațional, prezenți în 21 de țări și peste 250.000 de absolvenți, Step IT Academy pregătește copiii pentru cele mai solicitate și bine plătite profesii din piață la ora actuală. 

Cu un concept unic de învățare și explorare, special dezvoltat pentru ca cei mici să primească cu deschidere informațiile noi din fascinanta lume a IT-ului, cursurile dedicate copiilor și adolescenților reprezintă un bilet sigur către o carieră împlinitoare, plină de provocări frumoase și foarte bine remunerată.

Programul JUNIOR COMPUTER ACADEMY este oferit copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, cuprinde diferite tematici captivante predate de către cei mai experimentați profesori și oferă cunoștințe solide în programare, crearea de aplicații, modelare 3D și design al lumii virtuale, inteligență artificială, robotică, dezvoltarea jocului, crearea de conținut video, artă fotografică, programarea unui microcontroller și multe altele.

Într-o atmosferă safe și prietenoasă, cei mici îmbină utilul cu plăcutul, sesiunile de învățare cu activitățile relaxante, distractive, creează relații noi de prietenie, își dezvoltă soft-skilluri esențiale și încrederea în propriile forțe. Sălile de curs sunt confortabile și dotate cu echipamente performante. Modalitățile de studiu pot fi online sau la sediu.

Dacă îți dorești să oferi celui mic o șansă reală la o carieră sigură și frumoasă în IT, te invităm să afli mai multe informații despre programul Junior Computer Academy aici.