Posted on: 5 ianuarie 2023 Posted by: andreea Comments: 0
curs-de-dezvoltare-personala (2)

Blocajele din calea progresului tau, frustrarile acumulate si lipsa de motivatie pot fi eliminate cu usurinta, daca iei cateva masuri constructive. Pentru a trece la un alt nivel, mult mai elevat, de pe pozitia caruia sa poti savura succesul mult mai bine, este recomandat sa urmezi un program de pregatire intensiva in cadrul unor cursuri dezvoltare personala.

Modulele de la Success Academy, spre exemplu, sunt dedicate deopotriva copiilor si adolescentilor. Avand in vedere ca succesul este o stiinta care se invata de la varste fragede, inscrierea la aceste cursuri inca din timpul scolii gimnaziale contribuie substantial in procesul evolutiei. Liderii de maine au nevoie de o sustinere continua, asadar, cea mai buna investitie pe care o poate face cineva vreodata este in generatiile ce vor prelua la un moment dat fraiele unei natiuni.

curs-de-dezvoltare-personala (1)

Programele experientiale pun un accent puternic pe conceptul pragmatic, vizand tehnicile si informatiile cu aplicabilitate in viata de zi cu zi. Bagajul de balast cu care sunt incarcati, de obicei, copiii la scoala nu se regaseste in cadrul unor cursuri de dezvoltare personala. Avantajul urias al acestor module este ca acestea se concentreaza in cea mai mare parte pe autocunoastere si dobandirea unui mindset de invingator.

Participantii au, astfel, sansa de a-si evalua potentialul si punctele slabe sub indrumarea atenta a profesorilor experimentati, ajungand intr-un timp relativ scurt sa invete cum sa exploateze calitatile cu care au fost inzestrati si cum sa cizeleze latura vulnerabila.

Cursuri dezvoltare personala pentru un succes incontestabil

Legendarul antreprenor si speaker motivational Jim Rohn a exprimat extrem de sugestiv legatura dintre succes si dezvoltarea personala. Acesta a deschis o noua perspectiva atunci cand a afirmat ca nivelul de succes al unei persoane va depasi rareori nivelul sau de dezvoltare personala. Teoria sa se verifica prin studiile de caz ce au fost analizate de-a lungul timpului. Concluzia evidenta este ca, intr-adevar, succesul vine atunci cand te indrepti tu spre el, printr-o pregatire constanta. Problema este ca, deseori, lucrul cu propriul sine este lasat pe planul doi, fiind surclasat de activitatile strict scolastice, pur teoretice, fara un fond coerent in care sa poata fi integrate.

In sistemul educational de stat, copiii primesc numeroase informatii pe care nu stiu cum sa le gestioneze, negasindu-le o aplicabilitate in mediul in care cresc. Aici intervin prompt programele de cursuri de dezvoltare personala, care asaza fiecare piesa din puzzle la locul ei. Participantii sunt invatati cum sa identifice latura practica a notiunilor primite si cum sa se ajute de bagajul de cunostinte primit pentru a fi performanti.

S-a demonstrat deja ca dezvoltarea si cresterea continua motiveaza copiii si adolescentii spre a desfasura activitati din ce in ce mai complexe. Acestia ajung in acest fel sa isi stabileasca obiective, planuri si strategii care in scurt timp le aduc numeroase satisfactii. In era tehnologiei, cand exista o infinitate de posibilitati de a castiga un venit consistent din activitatile online, adolescentii invata in cadrul acestor module cum sa exploateze aceste resurse.

Iata, deci, cate valente pot avea programele de cursuri de dezvoltare personala! Autocunoasterea, comunicarea constructiva, gandirea critica si analitica, inteligenta emotionala si intrapersonala sunt doar cateva dintre cele mai importante skill-uri dobandite de cursanti. Opteaza pentru aceste module si succesul nu va intarzia sa apara!