Posted on: 5 septembrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Ajutati economia locala sa infloreasca cu produse si aparate eficiente energetic. Cand iti scazi consumul de energie, scazi dependenta comunitatilor de sursele de energie importate care pastreaza banii in statul sau orasul tau. Cererea de aparate si cladiri mai eficiente stimuleaza inovatia si creeaza noi locuri de munca pentru dezvoltarea si livrarea de produse care economisesc energie, dispozitive inteligente si servicii de management.

Cu toate acestea, nu doar comunitatea  locala beneficiaza. Pentru cetatenii si intreprinderile din toata tara, practicile eficiente energetic pot economisi milioane sau chiar miliarde de dolari. Alternativele energetice fara emisii de carbon sau neutre din punct de vedere al carbonului, cum ar fi panourile solare, turbinele eoliene, hidroenergetica devin din ce in ce mai comune in intreaga lume.

Spre exemplu, stiai ca poti folosi lampi solare in locul lampilor clasice de gradina? Click aici pentru a vedea produsele de pa Pedavo.ro si pentru a alege lampile care sa schimbe complet vibe-ul gradinii tale. Cu ajutorul lor, nu vei mai folosi curent, in timp ce gradina va avea lumina.

Independenta Energetica

Este mai putin probabil sa ne bazam pe zonele impovarate de conflict pentru energie atunci cand solutiile eficiente ne tempereaza cererea. In prezent, tara noastra depinde de petrolul altor natiuni. Uleiul alimenteaza masinile, camioanele si avioanele noastre. Ne bazam pe acesta pentru generarea de electricitate si caldura, dar folosirea lui are un cost mare pentru mediu.

Consumul de combustibili fosili precum petrolul cauzeaza poluarea apei si a aerului, afectand sanatatea noastra si nenumarate ecosisteme. Utilizarea resurselor fara carbon (cum ar fi soarele, apa si vantul) este o optiune mai sigura, care este fezabila pentru multe tari cu infrastructura adecvata.

Cum economisesti bani prin conservarea energiei?

Economisirea energiei este o economie de bani, deoarece reducerea consumului reduce factura la utilitati, in special in timpul orelor de varf, cand tarifele pot fi mai mari.

Supraconsumul incepe usor. Ar putea fi la fel de inofensiv ca folosirea masinii de spalat vase pentru fiecare ceasca si bol, indiferent daca este plina sau nu. Poate ca este ceva de genul pornirii uscatorului, pentru doar cateva sosete si tricouri.

Aparatele (cum ar fi cele doua din exemplul de mai sus) pot reprezenta 30% sau mai mult din consumul de energie din gospodarie. Veti vedea cum se aduna pe contorul dvs. de utilizare. Schimbarea obiceiurilor de utilizare a energiei si utilizarea aparatelor eficiente din punct de vedere energetic si a dispozitivelor mai inteligente va pot afecta finantele.

Nu te lasa coplesit! Desi exista multe actiuni pe care le poti face pentru a economisi energie in aceasta vara, nu trebuie sa le faci pe toate. Chiar si doar cateva mici modificari pot avea un impact. Cititi cele cateva sfaturi de mai jos si vedeti care dintre ele vor functiona pentru familia dvs.

Unele aparate electrocasnice sunt construite special pentru eficienta energetica. Utilizarea acestor aparate consuma mai putina energie decat aparatele neeficiente. De asemenea, reduce suma pe care o datorezi pe factura de utilitati.

 

Este important sa tineti cont de costuri. S-ar putea sa va ganditi doar la costurile initiale ale achizitionarii aparatului, dar cum ramane cu costurile lunare ale utilizarii acestuia? Masinile de spalat, uscatoarele si frigiderele pot consuma energie daca sunt vechi, prost intretinute sau nu au fost construite pentru eficienta. Factura  de utilitati reflecta eficienta energetica a acestora. In timp ce un uscator nou ar putea costa cateva sute de lei, puteti recupera acest cost in cativa ani.