Posted on: 10 noiembrie 2022 Posted by: p918s8729k Comments: 0

Dacă ești interesat să cauți un coș fum inox, dar nu știi la ce trebuie să fii extrem de atent când cumperi, ce este important la un horn, ce impactează siguranța imobilului și cel model se potrivește pentru sursa ta de căldură, ai ajuns unde trebuie. Vei aici găsi câteva sfaturi utile, oferite de experți, precum și indicații clare privind procesul de achiziție a unui coș de fum.

Nu uita: acordă prioritate criteriilor funcționale, atunci când alegi un cos fum inox pentru locuința ta. Hornul este unul dintre cele mai importante elemente ale construcției și, dincolo de aspectul estetic, criteriile funcționale pot impacta siguranța locuinței tale.

 

Înălțimea, diametrul și materialul de fabricație al coșului de fum

Coșul de fum trebuie să fie suficient de înalt, astfel încât fumul să poată fi evacuat corect, fără a se întâlni cu obiecte care să îi optească traiectoria. Discută cu expertul din magazin, pentru a stabili înălțimea optimă a coșului de fum, în acord cu dimensiunea imobilului unde îl vei monta, tipul de combustibil utilizat, sursa de încălzire, tirajul dorit și așa mai departe. La fel de important ca și înălțimea este diametrul: acesta trebuie să fie suficient pentru a asigura tirajul optim, conform sursei de căldură. Atât coșurile de fum supradimensionate, cât și hornurile subdimensionate, pot cauza probleme în utilizare și consumul deloc eficient al combustibilului.

Atenție și la tipul de inox și la celelalte materiale din care este construit coșul de fum:  acestea trebuie să fie suficient de rezistente, pentru a face față cu brio la dilatările și contractările repetate, la îngheț și dezgheț, la șocurile termice, la condens, la riscul de autoaprindere și așa mai departe.

 

Izolația sistemului de evacuare, o prioritate pentru siguranța ta 

Coșul de fum trebuie să reziste la o temperatură de 400 – 600 de grade Celsius, astfel încât – în cazul în care depunerile de gudron determină autoaprinderea – să poată suporta șocul termic. Mai mult, experții spun că hornul ar trebui să poată rezista la temperatura maximă de 1000 de grade Celsius pentru o perioadă de până la 90 de minute. Acest lucru poate preveni orice risc de incendiu, pentru că înseamnă că  temperatura mare nu se transferă pe exterior.

Pe scurt: izolația este un criteriu fundamental pentru siguranța și funcționalitatea coșurilor de fum. Rolul acesteia este și de a bloca apariția condensului, respectiv scurgerea apei pe arzătorul centralei. Vei găsi pe piață coșuri de fum din inox izolate, care asigură multiple avantaje sistemului de evacuare. Izolația poate crește randamentul sursei de încălzire chiar și cu 50%. Majoritatea coșurilor certificate CE, testate, evaluate  și avizate tehnic sunt foarte bine izolate.

 

Ești în căutare de coșuri de fum Cluj? CosuriFum vine în întâmpinarea nevoilor tale

CosuriFum are ani de experiență în domeniu și vine în întâmpinarea nevoilor tale cu o ofertă extinsă de sisteme de evacuare. Dacă vrei să vezi cele mai bune coșuri de fum, mergi pe mâna celor de la CosuriFum. Experții îți vor face o recomandare personalizată, în funcție de sistemul de încălzire de care dispui, tipul de imobil, înălțimea și amplasarea lui, randamentul termic, puterea cazanului, buget și așa mai departe. Cu siguranță există soluția optimă pentru tine și nu uita: „coșul de fum este inima casei tale”, așa cum spun cei de la CosuriFum.