Posted on: 13 mai 2022 Posted by: bl291g Comments: 0

O canapea se afla obligatoriu intr-un living, dar poate fi putin complicat atunci cand alegi piesa potrivita pentru spatiul, stilul de viata si personalitatea ta. Iata cateva sfaturi despre cum sa alegi o canapea:

Cum sa alegi o canapea perfecta?

Ideea fiecaruia despre canapeaua perfecta este diferita si depinde de o multime de variabile.

Dimensiunea camerei este unul dintre primii factori. Dupa cum vei vedea, nu exista niciun motiv sa cumperi canapele mari intr-un living mic. In plus, moda trece prin gusturile, culorile si preferintele cuiva.

Unele dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare sunt:

  • Marimea si forma camerei – masoara cu precizie fiecare perete si ia in considerare cat spatiu va ocupa noul set canapea, daca ar putea ocupa mai putin sau mai mult spatiu decat canapeaua pe care o ai deja.

Atunci cand alegi o canapea, incearca sa evaluezi fiecare parte a camerei tale. Imagineaza-ti cum se va integra setul in camera. Dupa cum stii, seturile de canapele sunt in general la vanzare cu doua fotolii, o canapea si taburet. Deci, aceasta combinatie ocupa prea mult sau prea putin spatiu in camera? Dupa cum am mentionat la inceput, determinantul acestui lucru va fi dimensiunea camerei. Daca cumperi un set pentru o camera foarte mare, poti schimba aceasta combinatie la doua canapele, doua fotolii si taburet.

  • Utilizare – Alegi o canapea pentru o camera de familie aglomerata sau o utilizare mai putin frecventa?

Daca camera ta este unul dintre spatiile tale de locuit, ar fi benefic sa alegi canapele cu trei locuri. Faptul ca husele pentru canapele sunt usor de curatat si rezistente la pete te va scuti, de asemenea, de problemele de curatare.

Pentru camera in care sunt gazduiesti oaspetii, care nu este folosita foarte des, poti alege linii clasice. De asemenea, iti recomandam sa nu faci compromisuri in privinta confortului tau.

  • Culoare – se va potrivi cu peretii camerei, podelele si mobilierul existent?

Stim cat de sensibil esti la culoare atunci cand alegi o canapea. Dar culoarea canapelei nu ar trebui sa fie decisiva. Daca nu intentionezi sa schimbi peretii si podeaua camerei, ar trebui sa le iei acest lucru in considerare si atunci cand cumperi un set de canapele. In caz contrar, poti schimba culoarea peretelui ulterior. Daca ai un stil care acorda atentie armoniei culorilor, cateva tonuri de alegeri deschise sau inchise vor fi suficiente pentru a aduce canapeaua in prim-plan si pentru a fi multumit.

  • Confort – ce defineste confortul in viziune ta?

Confortul este indispensabil pentru seturile de canapele. Dar daca nu te simti confortabil pe canapea, un aspect elegant nu te va multumi. Desi confortul variaza de la persoana la persoana, liniile generale sunt clare. Detaliile confortului sunt structura si tipul de acoperire din material textil. Unii oameni prefera structura moale, altii structura dura. In acest caz, preferinta va diferi in functie de fiecare persoana.

Estetica este importanta, dar la fel este si functionalitatea atunci cand alegi o canapea. Concentreaza-te pe cele care sunt atat atragatoare, cat si confortabile de utilizat. Cat despre materiale, tine cont ca cele mai populare tesaturi sunt catifeaua si bumbacul, care sunt moi la atingere si luxoase. Culorile la moda ale acestui an includ toate nuantele de verde. Insa poti alege ceea ce iti doresti, astfel incat sa se potriveasca frumos cu toate diferitele nuante, texturi si materiale din living.