Posted on: 18 aprilie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

De-a lungul timpului s-a dovedit faptul ca tratamentel balneare ofera o serie de beneficii mai ales sanatatii, fapt pentru care sunt intotdeauna recomandate in cazul mai multor afectiuni, extrme de variate. In cazul in care doresti sa apelezi la un astfel de tratament, dar nu stii gasesti motivele pentru care doresti sa faci acest lucru, in acest articol iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa apelezi la tratamentele balneare. De cele mai multe ori printre acestea se numara si:

 1. Oricine poate sa apeleze la tratamentele balneare

In cazul in care te-ai decis sa iti imbunatatesit considerabil sanatatea, tot ceea ce trebuie sa faci intotdeauna este sa iei in considerare tratamentele balneare. Acestea sunt indeale mai ales pentru:

 • Afectiuni digestive – colecistite cronice, gastrita, ulcer, hpatita
 • Afectiuni renale – infectii urinare, litiaza, pielocistite si pielonefrite, precum si microlitiaza renala
 • Afrctiuni ce tin de metabolism – diabet
 • Afectiunile aparatului locomotor: reumatism inflamator (tenosinovite, artrita, tendinite, spondilita, poliartrita; reumatism degenrativ: spondiloze cronice, reumatism; deforamarea coloanei vertebrale: cifoscolioze, scoloza, cifoza
 • Afectiuni aparute in urma traumatismelor: entorse, fracturi si lucatii
 • Afectiuni aparute in urma interventiilor chirurgicale: artroplastii de sold sau genunchi si hernii de disc
 • Afectiuni de natura neurologica: nevralgii, pareze, sechele cauzate de AVC, polineuropatii
 • Afectiuni de natura cariaca: hipertensiune, arteriopatii, cardiopatie
 • Afectiuni de natura dermatologica: dermatita, psoriazais, eczeme
 • Afectiuni ale sistemului respirator: astm, rinofaringita, viroza, sinuzita, bronsita, fibroze pulmonare

Mai multe detalii despre tratamente balneare si oferte poti gasi pe site-ul Cazare Caciulata.

 1. Apele minerale au efecte in timp

Compaativ cu terapia clasica, pe baza de medicamente, ce este de cele mai multe ori insotita chiar de anumite efecte secundare, hidroterapia nu va determina aparita efectelor secundare la persoanele care doresc sa apeleze la o astfel de forma de traametn. Mai mult de atat, apelere minerale care sunt folosite sun utilizate doar in doze unice, conform necesitatilor fiecarui pacient. De altfel, trebuie mentionat si faptul ca efectul apare intoteana intre 20 si 30 de zile de la incheierea tratamentului.

In urma parcurgerii unui astfel de tratament, extrem de multi pacienti se decid sa nu mai consume la fel de multe medicamente, care au rolul de a calma durerile. In acest mod, vei putea fi sigur de faptul ca ai scapat complet de anumite probleme de sanatate.

In cazul in care doresti sa simi efectele benefice ale tratamentului balnear pentru o lunga perioada de timp, este importat de mentionat si faptul ca trebuie sa urmezi tratamentul timp de cel putin 2 saptamni. Aceasta perioada este ideala mai ales pentru ca tu sa te indepartezi complet de viata ta de zi cu zi, dar si de anumite surse de stres care nu te vor lasa sa te relaxezi de-a lungul tratementelor de care tu beneficiezi in prezent.

 1. Ingrijire personalizata

Mai ales atuni cand vine vorba de ingrijirea ta, este important de stiut ca in special in astfel de centre vei avea parte de tratamente multidiscpilinare, care sunt realizate de catre specialisti in domeniu, in asa masura incat tu sa poti obtine rapid rezutlatele dorite.