Posted on: 26 octombrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Curatarea frecventa a casei tale poate duce la oboseala mare si dureri de spate. Un aparat care face sarcinile casnice mai putin grele este aspiratorul vertical care nu te obliga sa te apleci tot timpul. Iata cum poti alege cele mai potrivite aspiratoare.

Cu sau fara fir?

In clasamentul nostru de motive pentru alegerea unui aspirator vertical, primul este manevrabilitatea unui model care va permite sa curatati bine casa si sa economisiti timp. Printre cei de pe piata exista posibilitatea de a opta pentru unul cu fir sau nu.

In primul caz, aveti garantat ca aparatul este intotdeauna gata de utilizare, deoarece il deconectati si il conectati la priza camerei pentru a fi curatata ulterior. Acest tip este preferabil daca locuiti intr-un apartament mare si nu doriti sa asteptati ca aspiratorul sa fie gata cand bateria se epuizeaza. Daca, pe de alta parte, exista putin spatiu de curatat, puteti adauga la practic si avantajul unui model wireless dotat cu o baza care il reincarca. In acest caz, asigurati-va ca timpul necesar pentru a fi activ nu este prea lung si ca bateria are o durata de cel putin 25 de minute. Cumpara aspiratoare verticale cu fir atunci cand ai de aspirat mult.

Importanta puterii

Cea mai buna marca este cea care va ofera un aspirator care poate scapa de o cantitate mare de murdarie fara a consuma prea multa energie. Desigur, aceste modele nu garanteaza performante egale cu cele pentru remorcare, dar sunt echipate cu o putere care poate ajunge chiar la 1800 W. In unele exista un motor dublu care va permite sa efectuati o curatare mai profunda pe suprafetele care tind sa retina mult praf, cum ar fi covorul. Capacitatea de a regla viteza de aspiratie este o optiune importanta daca doriti sa actionati mai delicat pe podele pentru a fi tratate cu grija. Retineti intotdeauna ca validitatea actiunii sale este direct proportionala cu nivelul de incarcare: daca ati optat pentru un model fara fir, este posibil ca puterea sa scada pe masura ce bateria se epuizeaza.

Sac si filtru

Luati in considerare daca ar trebui sa cheltuiti putin mai mult pentru un aspirator la un pret mai ridicat, care are capacitatea suficienta pentru a absorbi toata murdaria dorita. Un model cu sac implica achizitionarea de piese de schimb pe care trebuie sa le asigurati ca sunt disponibile si nu costa excesiv. Unul fara sac este mai practic, deoarece va permite sa goliti rezervorul de fiecare data cand se umple si nu va obliga sa faceti cheltuieli suplimentare. In astfel de cazuri, filtrul este esential si trebuie sa fie lavabil si reutilizabil, precum si sa pastreze o cantitate buna de murdarie. Pentru a aspira lichide in acelasi timp, puteti alege unul special care va permite sa faceti acest lucru fara a fi nevoie sa alternati diferite metode de curatare.

Cum se foloseste un aspirator vertical

Efectuarea curatarii casei este intotdeauna o activitate obositoare, mai ales daca trebuie sa indepartati praful si murdaria din apartamentele foarte mari. Pe vremuri au folosit pur si simplu matura si praful, dar din fericire progresul tehnologic a facut posibila imbunatatirea si a acestui aspect.