Posted on: 9 august 2021 Posted by: dca Comments: 0
Zafaran

Parfumurile tradiționale arabe sunt distinctive și o iubitoare de parfumuri pricepută le va recunoaște imediat. Au o aromă extrem de puternică, care nu numai că durează ore întregi, dar se schimbă și în timp. Chiar dacă două persoane poartă aceleași parfumuri orientale damă într-o cameră, este imperceptibil! Parfumurile arabe, care apar cel mai adesea sub formă de uleiuri concentrate, se dezvoltă pe piele, datorită căreia conferă o aromă unică proprietarului lor.

Diferențierea parfumului pe piele este rezultatul utilizării uleiurilor naturale de parfum. Parfumurile arabe se bazează pe ele, în timp ce, cele obișnuite se bazează pe ingrediente sintetice. Parfumurile arabe se simt pe piele de la câteva ore până la câteva zile.

Parfumuri arăbești pentru femei

Româncele au încă puține cunoștințe despre parfumurile orientale. Unele dintre ele le-au cumpărat deja în timpul călătoriilor lor de vacanță în Egipt sau Tunisia, dar merită să îți amintești că parfumurile clasice arabe se găsesc în primul rând în Peninsula Arabică. Principalii producători de parfumuri tradiționale arabe provin din Dubai, Bahrain sau Arabia Saudită, spun specialiștii.

Parfumurile tradiționale orientale pot fi recunoscute după ingrediente.

Oud este cea mai faimoasă aromă orientală. Acest distilat din ramurile arborelui subarborescent care crește în India, Cambodgia și Indonezia este un ingredient extrem de valoros și scump în parfum. Oud este inițial foarte intens și complex – balsamic dulce și picant în același timp. Cu timpul, totuși, acesta slăbește, permițând apariția altor note de parfum – explică experții.

Interesant este că, de câțiva ani încoace, cele mai mari mărci globale precum Tom Ford, Hugo Boss, Giorgio Armani și Christian Dior au fost încântați de oud-ul oriental, și au lansat propriile parfumuri cu oud. Parfumurile arabe nu sunt doar compoziții puternice, de aceea au ajuns să fie preferate de foarte multe femei și bărbați laolaltă.

Parfumurile subtile cu note fructate copleșitoare combinate cu note florale și de plante sunt la fel de populare. Producătorii arabi sunt la fel de dornici să ajungă la trandafir, iasomie sau lemn de santal și, bineînțeles oud.

Contrar credinței populare, parfumurile arabe nu trebuie să fie sufocante, pot fi purtate cu orice ocazie, nu neapărat seara. Combinațiile de ingrediente utilizate în parfum te pot chiar surprinde. Aceste parfumuri sunt misterioase, senzuale, fierbinți, ușoare, răcoritoare, intense și delicate în același timp – acesta este marele secret al acestor parfumuri orientale.

Dacă nu ai avut niciodată parfumuri orientale damă și nici nu știi care ți s-ar potrivi pentru a corespunde gusturilor și personalității tale, cel mai bine este să obții testere de câteva parfumuri la început, de preferință sub formă de uleiuri tradiționale imediat. Punctul de referință în căutare poate fi, de exemplu, notele preferate cunoscute de tine din parfumurile altor mărci. Mirosul nu va fi cu siguranță același, dar o astfel de selecție poate fi primul pas pentru a-ți găsi parfumul oriental potrivit.

Parfumurile arabe nu sunt neutre! Pentru a le iubi, trebuie doar să-ți găsești parfumul pentru a vedea dacă îți place aroma intensă de oud sau parfumul mai delicat de trandafir sau, de ce nu, să alegi mai multe pentru diferite momente ale zilei.