Posted on: 24 mai 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

In prezent, monitoarele pentru PC au devenit un accesoriu in mediul nostru cotidian. Fie ca va aflati acasa sau la birou, este important sa achizitionati un monitor de PC care sa va ofere o calitate buna a imaginii si sa va faca mai productiv. Un monitor de PC mai bun ajuta la reducerea oboselii ochilor si a stresului, deci este mai rentabil. In plus, monitoarele pentru birouri sunt echipate cu functii inovatoare, cum ar fi flicker-free, pivot, panou mat si protectie impotriva luminii albastre. Cu atat de multe produse pe piata, nu este intotdeauna usor sa gasesti monitorul perfect pentru PC. Pentru a va facilita cautarea, va ofetim aceasta comparatie bazata pe recenzii, teste si opinii ale consumatorilor, astfel incat sa stii la ce sa te uiti atunci cand intri pe dab-it.ro pentru a cumpara un monitor.

Ce este un monitor de PC?

Ce este un ecran de PC? Cunoscut si sub numele de monitor, un ecran de PC este un accesoriu de calculator utilizat pentru vizionarea de videoclipuri, sarcini de birou, jocuri, crearea de grafica etc. Pe ecran aveti posibilitatea de a vedea continutul acestuia. Pe ecran, puteti vedea imaginile stocate pe computerul vostru.

Deoarece era computerelor este in continua schimbare, ecranele plate si curbate au inlocuit vechile ecrane catodice. Astazi, nu este neobisnuit sa gasesti echipamente mult mai bune, cu tehnologie inalta. Nivelul de calitate a imaginii a devenit mult mai bun.

Ce tipuri de monitoare PC exista?

Ce tipuri de monitoare pentru PC exista? Exista o intreaga gama de monitoare pentru PC, asemanatoare cu monitoarele TV. Daca puteti gasi cu usurinta ecrane cu LED-uri. Exista, de asemenea, ecrane Oled pentru PC-uri in Ultra HD. Cu toate acestea, preturile vor ramane ridicate, foarte ridicate, pentru acest tip de echipament.

In ceea ce priveste calitatea, vom gasi HD, Full HD si 4K ultra HD. Pretul va depinde, de asemenea, de calitatea dorita, de marimea si de marca. In sfarsit, in ultimii ani au aparut ecrane de diferite forme, curbate, inclinate etc., care vor oferi jucatorilor sau persoanelor particulare o experienta cel putin imersiva.

Dimensiunea

Cum sa testati un ecran de PC? Alegerea dvs. ar trebui sa se bazeze in primul rand pe dimensiunea ecranului. La fel ca in cazul unui ecran de televizor, dimensiunea ecranului unui PC se masoara de sus, din stanga spre dreapta jos.

  • Masurarea se face in inci: 1 inci inseamna 2,56 centimetri.
  • Timpul de raspuns sau capacitatea de reactie a ecranului

Acest criteriu este evaluat din momentul in care ecranul este pornit pana cand acesta atinge luminozitatea normala. Capacitatea de reactie se masoara in milisecunde (un timp scurt care nu este vizibil cu ochiul liber). Cu cat timpul este mai scurt, cu atat ecranul este mai receptiv. Acest test, care trebuie luat in considerare inainte de cumparare, este luat in considerare in comparatia noastra.

Definitia

Definitia unui monitor de PC este exprimata in pixeli, care sunt puncte minuscule care formeaza imagini pe ecran. De exemplu, un ecran cu o definitie a imaginii de 1920 x 1080 de pixeli inseamna ca latimea monitorului este de 1920 pixeli continuu si inaltimea de 1080 de pixeli.