Posted on: 12 martie 2021 Posted by: bl291g Comments: 0

Bautorii de vin au probabil cele mai rafinate papile gustative, deoarece vinul este o bautura care se descopera odata cu fiecare inghititura.

Vinul alb de la crama Girboiu este o alegere foarte buna pentru cei care mananca des preparate usoare din peste sau legume, iar pentru restaurantele care vor sa isi impresioneze clientii, selectia de vinuri albe Girboiu este numai buna.

Primul pas in alegerea vinului potrivit este sa cunosti totul. La urma urmei, cum poti face alegerea corecta fara sa fii constient de toate optiunile din care sa alegi? Poti afla despre diferitele tipuri de vin alb din cartile expertilor, din discutiile specialistilor pe aceasta tema sau navigand pe web. Ajuta sa stim ca nu toate vinurile merg cu tot felul de alimente si ca unele dintre ele au cel mai bun gust fara a consuma numite alimente. Cerceteaza bine pentru a sti care sunt diferitele soiuri de vin, impreuna cu aromele lor distincte si combinatiile ideale de alimente. Vinurile sunt clasificate pe baza strugurilor din care sunt produse, iar un vin este denumit varietal daca se foloseste un singur soi de struguri.

Exista nenumarate soiuri de vin alb si, in timp ce unele au preturi exorbitante, altele sunt disponibile la preturi convenabile, pentru orice buget. Deci, sa decizi in prealabil cat de mult esti gata sa cheltuiesti pentru sticla de vin alb va face alegerea acestei licori mult mai simpla. Factorii majori care afecteaza pretul vinurilor sunt varietatea strugurilor de vin si regiunea din care provin.

Dupa cum am discutat mai devreme, nu poti asocia o anumita varietate de vin cu tot felul de alimente. Asadar, inainte de a alege vinul pentru o anumita ocazie, decide produsele alimentare din meniu. In functie de  anumiti factori, adica daca mancarea este condimentata, sarata sau dulce, ar trebui sa alegi un vin alb care sa fie extrem de potrivit. Dupa ce ai decis ce fel de mancare sa servesti, cauta vinul alb potrivit sau intreaba un expert. De regula, vinurile dulci precum Rieslings si vinul cu gheata completeaza cel mai bine deserturile, fructele sau orice este dulce. Pe de alta parte, vinurile albe uscate completeaza mesele usoare care sunt mai putin picante si constau din carne alba, salate, branza, peste si carne de porc. Exemple de astfel de vinuri sunt Pinot Gris si Sauvignon Blanc.

Cu toate acestea, astazi soiul de struguri cu coaja verde, din care este produs acest vin mediu pana la vinul mai dens, este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume. La fel ca majoritatea celorlalte vinuri, proprietatile unui Chardonnay depind de regiunea in care este produs. Este de culoare galben intens si are o aroma picanta, cu note blande de fructe tropicale. Poate fi clare, dulce, sec sau cremos. Deci, trucul consta in citirea descrierii de pe sticla pentru a te asigura ca are aromele dorite. Deoarece acest vin alb este maturat in butoaie de stejar, are o aroma usoara de stejar. Este vinul alb ideal pentru a fi asociat cu peste, pui, scoici, ciuperci, smantana si unt. Crama Girboiu are cea mai buna varietate de vin alb la preturi avantajoase pentru toti!