Posted on: 17 septembrie 2021 Posted by: Estrada Comments: 0

Cand decidem sa infiintam un dormitor pentru copii, trebuie sa luam in considerare mai multe lucruri, deoarece acesta va fi principalul spatiu in care copilul nostru va petrece multe ore: jucandu-se, facand temele, dormind… Prin urmare, este foarte important sa stii cum sa alegi corect toate elementele care iti vor alcatui camera de la culoarea peretilor pana la salteaua pe care vei dormi. Este esential sa urmati cateva linii directoare pentru a obtine cel mai bun dormitor pentru copii.

Culoarea cu care pictam peretii si decomodam dormitorul este unul dintre aspectele cheie. Cu ani in urma, era foarte obisnuit sa pictezi camera albastra pentru baieti si roz pentru fete, dar, este timpul sa lasam acest lucru in urma! Exista o multime de culori care se pot potrivi perfect in camera copiilor nostri. Care culoare este cea mai buna? Totul depinde de personalitatea copilului si de obiceiurile si nevoile acestuia.

  • Albastru:aceasta culoare se caracterizeaza prin calm, pace si liniste, in special in tonuri usoare. In plus, este capabil sa reduca sentimentele de furie si anxietate pe care copilul le poate experimenta, reusind sa-l calmeze.
  • Verde: este o culoare care stimuleaza, imbunatateste capacitatea de citire si concentrarea.Este una dintre culorile care sunt cele mai utilizate atunci cand decorati camerele celor mici, in special in tonuri deschise, deoarece un verde deschis poate fi prea greu.
  • Galben:aceasta este o culoare neutra foarte recomandata pentru a fi utilizata in camera copiilor, dar da, in tonuri deschise, fara galben neon. Aceasta culoare este asociata cu fericirea si motivatia, valori pe care vrem sa le incurajam copiilor nostri. Cel mai bine? Utilizati aceasta culoare in doze mici, cum ar fi pe scaune, mese sau chiar pe capul patului.
  • Roz: rozul a fost una dintre cele mai folosite culori in camerele celor mici dintotdeauna, mai ales in cea a fetelor. In tonuri deschise, este o culoare care relaxeaza si calmeaza ca albastrul, dar nu ar trebui sa abuzam de ea, deoarece este o culoare care ne poate obosi pe termen lung.

Odata ce am decis culorile cu care vom decora camera, trebuie sa alegem mobilierul pe care il vom plasa in spatiu. Mobilier dormitor copii pe reberic.ro. Acestea trebuie sa fie multifunctionale si sa se adapteze nevoilor copilului, adica avem nevoie de mobilier care sa poata fi modificat si schimbat pe masura ce copiii cresc.

Dar, mai presus de toate, si cel mai important lucru este sa alegeti elemente de calitate, astfel incat copiii sa se bucure de cel mai mare confort si bunastare. Prin urmare, alegerea celei mai bune saltele este esentiala si trebuie sa tineti cont de varsta si corpul copilului, deoarece, pentru fiecare etapa, se recomanda un tip de saltea. Alegerea mobilierului din dormitorul copiilor ar trebui facuta in cunostinta de cauza si dupa multa documentare si cercetare in ceea ce priveste atat calitatea, functionalitatea pe care o avea cat si bugetul alocat. Un copil are nevoie de confort in dormitorul sau!