Posted on: 2 septembrie 2021 Posted by: sergiu sergiu Comments: 0

Fetele isi doresc foarte mult o noua nuanta de par in fiecare an. Nu va fi niciodata o problema in alegerea acesteia. In fata raftului de frumusete apare insa o mica confuzie cu privire la nuanta dorita sau la intensitatea si durata culorii vopselii.

O nuanta este cea mai usoara forma de tratament a culorii. Indiferent daca este spuma, gel sau fluid, acesta coloreaza doar parul din cuticula exterioara. Nuantele sunt ideale pentru experimentarea culorii, improspatarea parului colorat sau aprofundarea tonului natural. Indiferent daca este rosu, maro, blond sau negru, sunt disponibile in aproape toate culorile parului. Deschiderea sau acoperirea parului gri nu functioneaza cu el. Spre deosebire de o colorare reala, pigmentii de culoare ai unei nuante se dizolva din par dupa cateva saptamani. Dupa sase pana la noua spalari, tonul se va estompa. In comert se poate recunoaste o nuanta dupa eticheta „Perioada de valabilitate nivel 1”, „Nivelul 1” sau „Grupul 1”.

Pentru ca nuanta sa dureze cat mai mult posibil, ar trebuie acordata o mare atentie ingrijirii potrivite a parului. Aceasta include utilizarea unui sampon usor si utilizarea regulata a unui balsam. Incearca produse profesionale de par de la magazine de renume precum haircare.ro. Atunci cand se vor cumpara produsele, se asigura ca acestea sunt special concepute pentru parul colorat. De altfel, multi producatori diferentiaza si produsele pentru parul blond, castaniu sau rosu. Daca se doreste improspatarea culorii, cel mai bine se va folosi o masca de par cu pigmenti de culoare. Aceasta inseamna ca acea culoare poate rezista la mai multe spalari decat de obicei.

Daca se doreste nuantarea parului, trebuie lasata intotdeauna actiunea sa se desfasoare in baia bine iluminata. Cel mai bun lucru de facut este de a imbraca un tricou vechi, deoarece incepatorii pot obtine una sau doua pete de culoare pe ei. De asemenea, sunt necesare urmatoarele lucruri pregatite: manusi de unica folosinta, pieptene din plastic pentru distribuirea uniforma a tintei, agrafe din plastic(pentru prinderea pieselor individuale) si un ceas. Acest lucru ajuta sa se respecte informatiile despre timp din prospect – si acest lucru este foarte important pentru un aspect perfect.

Cum se va nuanta parul pas cu pas este adesea descris exact pe ambalajul produsului si poate varia usor de la producator la producator. In general, insa, se aplica urmatoarele: se uda parul, se freaca usor cu un prosop, se iau manusile de unica folosinta si se distribuie culoarea uniform de la radacini pana la varfuri. Fie ca sunt folosite degetele sau un pieptene este o chestiune de gust. Parul mai lung se va fixa cu agrafe din plastic.

Manusile nu se vor arunca dupa aplicarea vopselei. De asemenea, sunt necesare la spumare la sfarsitul procedurii. Daca perechea a devenit inutilizabila, se va putea folosi desigur si o a doua pereche noua de manusi.

Este important de clarificat corect culoarea parului. Nu este important daca este culoarea naturala a parului sau rezultatul unei colorari anterioare. Daca parul este luminat de soare si apa sarata dupa o vacanta, este mai bine sa se aleaga un timp de expunere mai scurt.