Posted on: 29 septembrie 2023 Posted by: andreea Comments: 0

Sa ai propria gradina cu legume este mai usor decat credeai! Fie ca locuiesti la bloc si ai un balcon care iti permite amplasarea unor ghivece, fie ca ai o curte de dimensiuni mici, betonata in mare parte, poti cultiva numeroase soiuri de seminte legume, respectand anumite conditii de ingrijire.

Rosiile, ardeii, castravetii, ridichile, dovleceii, sfecla, fasolea, ceapa, morcovii si chiar cartofii pot creste in ghivece si containere, daca li se asigura un mediu propice dezvoltarii. Iatacum sa alegi recipientele potrivite in functie de tipul de leguma si care sunt cerintele specifice, potrivit specialistilor de la www.plantmaster.ro!

seminte legume
seminte legume
  1. Rosiile

Rosiile, atat de indragite in special in salate, fac parte dintre legumele populare pentru cultivarea in ghivece. Pentru a creste rosii sanatoase, ai nevoie de vase cu o adancime de cel putin 30-45 cm si un diametru de 45-60 cm. In perioada de inflorire, asigura-le spalieri solizi pentru un suport adecvat.

  1. Ardeii

Alte seminte de legume perfecte pentru ghiveci sunt cele de ardei. Pentru ardeii dulci, alege ghivece cu o adancime de cel putin 30 cm si un diametru de 30-45 cm. Pentru ardeii iuti, poti opta pentru vase de dimensiuni similare.

  1. Castravetii

Castravetii sunt plante agatatoare si au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta. Pentru a fi cultivati in conditii optime, au nevoie de vase cu adancimea de 45 cm si cel putin 30-45 cm in diametru. Asigura-te ca dispun de un suport sau un grilaj pentru a se agata.

  1. Ridichile

Din gama de seminte de legume, alege si ridichile! Acestea au o crestere rapida si pot fi cultivate cu usurinta in ghivece mici. Vasele pentru ridichi pot avea un diametru de 15-30 cm si o adancime de 15-20 cm. Aceste dimensiuni sunt suficiente pentru ca radacinile lor sa se dezvolte corespunzator.

  1. Dovleceii

Dovleceii au frunze mari si au nevoie de ghivece spatioase. Opteaza pentru vase cu un diametru de cel putin 45-60 cm si o adancime de 40-50 cm pentru a le permite sa creasca in voie. In cazul acestor legume, se recomanda asezarea pe marginea ghivecelor pentru a permite frunzelor sa se extinda in afara.

  1. Vinetele

Vinetele au nevoie de vase cu adancimea de cel putin 40 cm, Avand in vedere ca acestea cresc mult in inaltime, se planteaza doua cuiburi intr-un singur ghiveci, iar solul trebuie fertilizat. Pentru o sustinere adecvata, foloseste spaliere de bambus sau din lemn.

  1. Sfecla

Pentru cultivarea sfelei, alege ghivece cu o adancime de cel putin 30-45 cm si un diametru de 30-45 cm. Sfecla are radacini mai lungi, asa ca un vas spatios va permite acestor seminte de legume sa se dezvolte in mod corespunzator.

  1. Fasolea

Fasolea este o planta agatatoare care necesita un suport pentru crestere. Alege ghivece cu un diametru de cel putin 30-45 cm si furnizeaza un spalier pe care planta sa se agate. Asigura-te ca ghivecele sunt plasate intr-un loc insorit, pentru o dezvoltare optima.

  1. Ceapa

Ceapa se dezvolta bine in ghivece cu o adancime de 15-30 cm si un diametru de 15-30 cm. Poti sa plantezi mai multe cepe in acelasi ghiveci, asigurandu-te ca au suficient spatiu pentru a se dezvolta.

  1. Mocovii, telina si pastarnacul

Aceste radacinoase pot fi cultivate in ghivece sau containere largi cu adancimi de 20-35 cm si diametre de 15-30 cm. Semintele se presara direct la suprafata solului si se amesteca usor cu acesta.

Consulta oferta completa de seminte legume si alege soiurile preferate! Cultiva, ingrijeste si bucura-te de legume carnoase si gustoase chiar la tine acasa!