Posted on: 11 iulie 2022 Posted by: fl1i9uier32 Comments: 0

Cand treceti printr-un divort si cautati un avocat, amintiti-va ca nu trebuie sa angajati primul avocat pe care il intalniti. Alegerea avocatului corect pentru a va indruma prin divortul dvs. este una dintre cele mai importante decizii legate de divort pe care le veti face.

Chiar daca ati primit o recomandare de un avocat de la un prieten al unui prieten sau al unui alt avocat, ar trebui sa va faceti temele. Verificati calificarile avocatului de pe https://www.avocat365.ro/avocat/botosani si asigurati-va ca are suficienta experienta pentru a se ocupa de cazul dvs.

In plus, exista diverse aspecte financiare ale divortului, inclusiv:

 • Restrictionarea ordinelor care interzice sotilor schimbarea denumirilor beneficiarilor sau transferarea activelor inainte si in timpul divortului
 • Alimonia (cum sa calculati veniturile disponibile pentru pensie si factorii speciali in curs de examinare la stabilirea platilor)
 • Suportul pentru copii (cum sa calculati suportul pentru copii in statul dvs.)
 • Divizia de proprietate si bunuri, inclusiv proprietati reale, colectii, interese de capital de risc, portofolii de actiuni, mosteniri sau alte interese de afaceri.

Legile variaza in general de la un stat la altul, iar aceste lucruri trebuie foarte bine stiute de catre avocatul cu care decideti sa colaborati. Daca aveti un caz foarte simplu, cu probleme financiare minime si fara copii, va puteti simti confortabil cu angajarea unui avocat de drept familial mai putin experimentat.

Cu toate acestea, daca va confruntati cu un caz de divort in litigiu care implica active substantiale, situatii financiare complicate sau o disputa complexa de custodie, ar trebui sa cautati un avocat cu experienta care este specializat in dreptul familiei si are experienta cu problemele specifice implicate in cazul dvs.

Exista unele intrebari importante pe care ar trebui sa le adresati avocatului la prima voastra intalnire. Raspunsurile va vor ajuta sa intelegeti daca avocatul este potrivit pentru cazul dvs. sau nu. Pentru mai multe informatii, consulta si https://oradetimis.ro.

 1. Va specializati in divorturi sau acest capitol este doar o parte din practica dvs.? De cat timp ati practicat legea familiei? Cate cazuri de drept familial ati tratat? Sunteti un „specialist certificat de drept familial?”
 2. Care este strategia dvs. pentru cazul meu? Cat timp va dura pentru a rezolva cazul meu?
 3. In cat timp imi veti returna apelurile telefonice? Cum pot da de tine daca exista o urgenta? Ce considerati a fi o urgenta?
 4. Altcineva din biroul dvs. va lucra la cazul meu? Ce experienta au aceste persoane? Pot sa le cunosc?
 5. Care este rata dvs. orara? Cum va trebui sa platesc?
 6. Ce costuri (altele decat ale dvs.) vor fi implicate (de exemplu, pentru anchetatori privati, contabili medico-legali, medici si / sau psihologi) si cum voi fi facturat de catre acestia?
 7. Care este estimarea dvs. a costului total al acestui divort? Nu fi alarmat ca majoritatea avocatilor de divort vor avea retineri la raspunsul la aceasta intrebare, deoarece costul divortului depinde in mare masura de nivelul conflictului in cazul dvs. Adesea raspund ca este dificil sa se estimeze costurile in avans. Insa, chiar si asa, avocatul ar trebui sa fie capabil sa faca o estimare.