Posted on: 8 noiembrie 2022 Posted by: p918s8729k Comments: 0

Indiferent daca locuiesti la casa sau intr-un apartament, in mod sigur ai diverse obiecte pe care vrei sa le repari.

Lemnul este un material pe care il poti repara usor si astfel, nu va fi necesar sa renunti la obiectele stricate. Afla din randurile de mai jos cum te poate ajuta un adeziv lemn exterior.

Adeziv lemn exterior

In situatia in care trebuie sa repari diverse obiecte prin gradina sau poate trebuie sa reconditionezi ferestre sau usi din lemn, atunci este indicat sa alegi un adeziv pentru lemn de calitate. Ce trebuie sa stii este ca, adezivul va lipi elementele de lemn si trebuie sa asigure rezistenta la umiditate. De exemplu, daca repari un mobilier de gradina, acesta trebuie sa reziste la ploi si zapada.

Categorii de adezivi

In functie de produsul de lemn pe care vrei sa-l lipesti sau sa-l repari, este indicat sa cunosti ca ai la dispozitie mai multe tipuri de adeziv. In mediul on-line gasesti adezivi pentru obiectele din interiorul casei, cat si adezivi pentru exterior. Diferenta intre cele doua produse se refera la rezistenta pe care o ofera. De exemplu, un obiect precum mobila de bucatarie, nu este supus intemperiilor de afara. Din acest motiv este indicat sa citesti eticheta inainte de a face o achizitie si sa cumperi produsul de care ai nevoie.

Adezivul de tip D4

Adezivul de tip D4 este un adeziv care ofera rezistenta la intemperii si umiditate ridicata. Poti utiliza acest tip de adeziv atat la interior, cat si la exterior pentru a lipi diverse imbinari. Ferestrele, usile sau panourile din lemn masiv sunt fabricate si imbinate cu ajutorul unui astfel de adeziv. In compozitia acestui produs vei regasi aracet, iar forma acestuia este lichida. Dupa ce aplici stratul de adeziv si acesta se usuca, vei descoperi ca se formeaza o pelicula transparenta si elastica. Avantajul acestui adeziv consta in faptul ca nu este vizibil la imbinari. Ce trebuie sa mai stii este ca, timpul de uscare este relativ scurt prin presare si asigura o lipire calitativa, de durata.

Adezivul de tip D3

Adezivul de tip D3 este un adeziv pe care il poti utiliza la interior. Indicat este sa-l folosesti pentru imbinarea treptelor, ferestrelor, usilor de interior, lambriurilor sau pentru parchet. Fiind un produs ce ofera rezistenta pentru un anumit grad de umiditate, il poti utiliza chiar si la reparatie mobilei de bucatarie sau cea de baie.

De ce factori este necesar sa tii cont atunci cand lucrezi cu un adeziv?

Important este sa te asiguri ca urmezi etapele corespunzatoare atunci cand vrei sa lipesti sau sa repari un obiect din lemn, indiferent ca este unul de exterior sau de interior. Pentru a beneficia de o lipire cat mai buna, verifica urmatoarele aspecte:

  • conditiile meteo, daca vei repara un produs de exterior. Asigura-te ca nu ploua, ninge si ca temperatura este mai mare de 10 grade Celsius;
  • daca temperatura este cuprinsa intre 20 si 22 grade Celsius, atunci umiditatea din aer trebuie sa fie de maxim 70%;
  • pentru o temperatura cuprinsa intre 23 si 25 de grade Celsius, umiditatea trebuie sa fie de maxim 55%;
  • suprafata pe care urmeaza sa o lipesti trebuie sa fie curata, neteda si fara alte substante;
  • tine cont de cantitatea de adeziv pe care o aplici.

Pe site-ul klebrom.ro ai la dispozitie o gama variata de produse de calitate, pornind de la adezivi si ajungand la produse de tipul lac pentru lemn exterior. Alege sa oferi o viata cat mai lunga obiectelor tale!

 

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0726/ 159 136

0722/ 559 023