Posted on: 12 noiembrie 2020 Posted by: cb2819 Comments: 0

Care sunt calitatile care fac ca un vin sa fie considerat bun? Poate mirosul, echilibrul, complexitatea, postgustul, calitati pe care le regasim la Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium. Acesta este unul dintre cele mai ravnite vinuri ale Cramei Budureasca si are toate sansele sa te cucereasca instant.

Crama Budureasca se regaseste in zona viticola Dealu Mare si este bine cunoscuta pentru strugurii cultivati aici ce dau viata unor vinuri foarte apreciate in tara si peste hotare. Sunt mai multi factori care duc la obtinerea unei astfel de performante, de la sol pana la clima si altitudine, alaturi de, bineinteles, priceperea oenologului. Feteasca Neagra este un soi de struguri autentic romanesc pus in valoare la Crama Budureasca si care este folosit pentru mai multe game.

Vinul Feteasca Neagra este inclus in Gama Budureasca Premium, gama dedicata in principal sectorului HoReCa. Vinurile din gama Budureasca Premium au fost vinificate exclusiv in sec si maturate la baric pentru o perioada de cel putin trei luni, in functie de caracteristicile soiurilor de struguri. Aceste vinuri sunt bine cunoscute pentru faptul ca se pot asocia cu preparate culinare fine, astfel ca le intalnim in hoteluri si restaurante prestigioase din tara. Decanter, Berliner Wein Trophy sau Mondial de Bruxelles sunt doar cateva dintre concursurile dominate de vinurile din gama Budureasca Premium.

Strugurii de Feteasca Neagra dau viata unui vin rosu rubiniu foarte intens. Din punct de vedere olfactiv, vinul obtinut din struguri de Feteasca Neagra redau o multime de arome ce se pot identifica cu usurinta.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin foarte apreciat, obtinut in urma unui amplu proces in care se imbina tehnicile traditionale de vinificatie cu cele moderne. Dupa zdrobirea strugurilor, mustul se lasa la fermentat in cisterne de inox pe o perioada de pana la 14 zile si la temperatura de 29 de grade Celsius. Dupa ce are loc fermentatia alcoolica, urmeaza cea malolactica, in urma careia vinul se catifeleaza cu taninuri moi. La finalul procesului de vinificatie, o parte din vin se matureaza in baricuri de stejar pana la cinci luni, astfel incat sa fie obtinute complexitatea si aromele unice pentru care acesta este renumit.

Astfel, ne bucuram de un vin care se remarca prin culoarea sa de rosu rubiniu inchis, foarte aromat, care aduce aminte de coacaze negre si mure, completate cu note fine de condimente. Gustul intens de cirese, prune uscate si lemn de stejar asigura o experienta deosebita cu fiecare pahar. Per total acesta este un vin rotund, corpolent, avand taninuri moi si catifelate. Se poate invechi in sticla, ocazie cu care devine si mai bun in timp.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin versatil, care se poate consuma alaturi de o multime de preparate, motiv pentru care la alegerea meniului vei avea parte de libertate deplina. Te poti orienta catre preparate din carne de porc sau vită, poate niste costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor. Iar pentru ca experienta sa fie una completa, ideal este ca vinul sa fie servit la o temperatura de 18 – 20 de grade.

Totusi, de ce este vinul Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium unul dintre cele mai ravnite? Poate atrag gustul, poate aromele si culoarea sau poate pur si simplu echilibrul perfect. Cel mai bine te convingi singur, asa ca il gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca, alaturi de multe alte vinuri seci din struguri rosii care au toate sansele sa te cucereasca.