Posted on: 27 ianuarie 2023 Posted by: sz Laszlo Comments: 0
sistem solar presurizat nepresurizat

Aparitia incalzitoarelor solare de apa este, fara indoiala, o mare inventie pentru oameni. Energia solara a devenit in centrul atentiei datorita avantajelor sale clare, continue si sigure. Exista multe tipuri de incalzitoare solare de apa, care pot fi impartite in incalzitoare solare de apa sub presiune si incalzitoare solare de apa fara presiune.

Sistem solar nepresurizat

Sistemele nepresurizate sunt denumite si incalzitoare solare de apa cu tub vid din sticla. Deoarece colectorul de vid si rezervorul de apa sunt sigilate printr-un inel de cauciuc de etansare, nu pot rezista la presiune. Incalzitorul solar de apa fara presiune utilizeaza in mod normal oprirea apei fara presiune, eficienta este ridicata si durata de viata lunga. Sistemul gravitational de joasa presiune consta dintr-un colector cu tub de sticla vid, un rezervor de stocare izolat si piese optionale ale suportului (rezervor de completare). Apa este livrata in rezervorul de pe acoperis printr-o pompa de un fel sau dintr-un turn de apa, ceea ce inseamna in mod natural ca exista o presiune si apoi tuburile de sticla evacuate sunt umplute cu apa si expuse la soare, incalzind astfel apa in tuburile de sticla. Acest sistem este complet compatibil cu pompele de dus si alte pompe de uz casnic pentru a adauga presiunea apei in casa. Poti gasi mai multe modele de panouri solare nepresurizate.

Datorita presiunii si solicitarii mai mici asupra rezervorului si a colectoarelor, are o durata de viata mai lunga decat sistemele solare de inalta presiune.

  • Poate furniza apa calda fara alimentare externa, cum ar fi pompele.
  • Datorita simplitatii sale, este de obicei o optiune mai ieftina.
  • Este mai eficient din punct de vedere energetic, adica este foarte eficient in transformarea razelor solare in caldura.

Sistem solar presurizat

Incalzitorul solar de apa sub presiune, numit si de conductivitate termica cu schimbare de faza, incalzitorul solar de apa la presiune completa este caracterizat de obicei printr-o unitate de incalzire inchisa care contine tuburi de cupru conectate indirect la un rezervor.

Colectorul de conductivitate termica cu schimbare de faza este compus din tub de vid, conducta de caldura cu schimbare de faza si aripa din aluminiu de transfer de caldura. Datorita conexiunii filetate dintre conducta de caldura cu schimbare de faza si rezervorul de apa si nu exista lichid in conducta de vid, aceasta poate rezista la presiune. Sistemul de incalzire solara cu presiune directa de inalta presiune are tuburi evacuate si conducte de caldura. Conductele de caldura absoarbe energia solara si o transforma in energie termica, aceasta energie fiind apoi folosita in procesul de incalzire a apei. Nu exista nicio legatura directa intre fluidele de incalzire din tuburile de cupru si apa care este incalzita. Poti achizitiona un kit panouri solare care sa te ajute.

Avantajele incalzitoarelor solare sub presiune

  • Presiunea apei poate fi foarte mare, prin urmare dusuri de lux.
  • Rezervorul sau colectoarele pot fi amplasate in locuri mai accesibile sau mai adecvate, adica se pot amplasa colectoarele departe de robinete si dusuri.
  • Functioneaza bine cu pompele de apa care au fost instalate
  • Temperatura apei este mai intai ridicata si apoi scazuta in timpul utilizarii, ceea ce este usor de stapanit si usor de adaptat de catre utilizatori.

Acestea pot fi uneori adaptate pentru a utiliza rezervoarele de stocare existente, deoarece rezervorul de apa sub presiune este sudat prin sudare de inalta frecventa, care poate fi conectat direct la sistemul de apa si poate functiona automat.