Posted on: 21 septembrie 2020 Posted by: cb2819 Comments: 0

Apetitul romanilor pentru vinul rosé sec a crescut considerabil in ultimii ani, insa nu este de mirare de ce. Cine nu si-ar dori un vin proaspat, cu arome intense si efect racoritor? Vinul rosé este ideal pe durata lunilor calduroase ale anului si este foarte versatil. Pentru ca experienta sa fie una completa este ideala servirea sa alaturi de mancarea potrivita. Fie ca gatesti sau comanzi, ai parte de libertate deplina atunci cand tii cont de asocierile culinare. Mai mult, un vin rosé sec de cea mai buna calitate se poate servi si in nenumarate contexte, la terasa cu prietenii, pe malul marii, la o seara cu jocuri de societate, in balcon si nu numai. Pentru vinuri rosé seci de cea mai buna calitate ne putem baza pe crama Budureasca, intrucat vinurile pe care le gasim aici chiar nu mai au nevoie de nicio prezentare. In fiecare an doar strugurii cei mai buni intra in componenta vinurilor rosé produse aici. Crama Budureasca nu doar produce vinuri, ci si inoveaza, iar cel mai bun exemplu este Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium care este un vin vinificat in sec dintr-un soi de struguri din care se fac, de obicei, vinuri demidulci.

Vinurile incluse in aceasta colectie sunt destinate, in principal, sectorului HoReca. Pasionatii si cunoscatorii acestei bauturi se pot bucura de vinuri de o calitate superioara, apreciate la nivel international. Sunt vinificate in sec si maturate partial la baric pe o perioada de cel putin 3 luni, in functie de soiul de struguri. Gama Premium o putem regasi in hoteluri si restaurante de top din tara, fiind asociata cu cele mai fine preparate culinare. Aprecierea vinurilor este dovedita si de premiile obtinute la cele mai mari competitii ale domeniului, de la Decanter, pana la Berliner Wein Trophy sau Mondial de Bruxelles.

In gama Budureasca Premium regasim si Busuioaca de Bohotin, un vin realizat din cei mai buni struguri culesi la maturitate din viile Budureasca. Strugurii se culeg si se sorteaza, apoi se lasa in contact cu pielitele pret de doua zile pentru extragerea aromei perfecte. Pe aceasta cale se obtine un vin de o calitate superioara, cunoscut pentru tenta sa fructata redata de soiul de struguri autentic romanesc.

Vinul iese in evidenta prin culoarea sa de roz pal straveziu si te imbie cu parfumul de petale de trandafir. Gustul a fost obtinut printr-un mix deosebit de rodie si capsune care te cuceresc instant, iar finalul este incantator, fiind dominat de tuse citrice.

Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium este un vin racoritor, lejer, de vara care este foarte flexibil la capitolul asocieri culinare. Indiferent daca iti place sa gatesti, fie preferi sa comanzi, vei avea suficienta libertate in a gasi ceva potrivit cu acest vin. Te poti orienta catre preparate din pui, orez, fructe de mare, mezeluri fine, legume caramelizate, branza proaspata, salate sau paste. Pentru a explora acest vin la adevarata sa valoare, se recomanda servirea sa la o temperatura intre 7 si 9 grade.

Crama Budureasca iti propune multe alte vinuri rose seci de care pot sa te bucuri in orice context. Pentru fiecare ocazie se poate gasi si vinul potrivit, magazinul online Budureasca fiind foarte bine dotat. Sau poate preferi vinul rose demisec sau demidulce, fie pe cel alb ori pe cel rosu. Tu spune doar care este ocazia si care iti sunt preferintele, noi iti oferim vinul potrivit. Ocazii sunt destule, iar alegerea celui mai vin a devenit acum o sarcina mult mai simpla, la indemana tuturor.