Posted on: 12 septembrie 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Procesul de creare magazin online este unul destul de stufos care necesita foarte multa atentie inca de la primul pas. Evident, totul conteaza, de la produse, la site, domeniu, platforma, pana la detalii cum ar fi fotografiile de produs sau acele descrieri pentru fiecare produs in parte. Urmarind traseul pe care un client il face intr-un magazin online, totul conteaza, de la cat de usor poate fi gasit si accesat siteul, pana la livrare. Livrarea este un element cheie atunci cand vorbim despre experienta pe care clientul o are prin intermediul magazinului tau online.

           Cum ajung produsele la clienti?

Exista foarte multi provideri de servicii de curierat, fiecare cu parti bune, dar si cu cele rele. Asadar atunci cand te pregatesti sa demarezi procedurile de creare magazin online, acorda o atentie sporita asupra partenerilor cu care colaborezi pentru a asigura livrarea produselor comandate catre clienti. In functie de tipul produselor pe care ai ales sa le oferi prin intermediul magazinului tau online dar si zona in care vrei sa activezi poti alege sa inchei contracte de colaborare atat cu firme ce asigura servicii de curierat pe teritoriul Romaniei, UE sau global. Deci este esential sa pui in balanta nevoile tale inainte de a opta pentru o anumita firma de curierat.

Spuneam ca pentru cei ce se pregatesc sa se inhame la drumul de creare magazin online, alegerea unei firme de curierat este una cu mare greutate, asadar trebuie sa ti cont de cateva aspecte. In primul rand, probabil sti deja ca firmele de curierat isi stabilesc tarifele in functie de greutatea coletelor. Asadar, daca magazinul tau online are ca profil oferirea de echipamente si produse industriale sau de mare greutate, sa zicem frigidere, masini de spalat, etc.; este firesc sa alegi acea firma de curierat ce iti ofera un pret bun la coletele grele. Apeleaza la o agentie seo pentru crestemafaceri.ro a promova site-ul online.

Alege sa oferi costuri acceptabile.

Pentru aceia dintre voi care detin un magazin online prin care comercializati produse alimentare, cea mai buna recomandare este cea de a apela la firme de curierat rapid, care pot face livrari in cel mai scurt timp. De asemenea verificati daca respectiva firma de curierat detine masini de transport frigorific. Aceste idei sunt destinate cu precadere celor care ofera alimente, fructe, legume, preparate din carne sau patiserie.

Tineti cont de clienti. Cumparaturile in mediul online capata tot mai mult teren, asa ca nu este de mirare faptul ca mediul rural devine tot mai mult interesant de posibilitatea achizitiilor online. Daca va ganditi la creare magazin online cu un profil destinat in mare parte mediului rural tine cont de costurile raportate la distanta. In general mediul rural cauta produse specifice cum ar fi seminte, solutii de tratament dar si alte produse destinate agriculturii sau domeniilor anexe.

Spuneam ca pentru un magazin online experienta pe care un client o are pe parcursul intregului proces de online shopping este foarte importanta. Primul criteriu fiind pretul, inclusiv cel al transportului. Asadar, incearca sa gasesti o firma de curierat care sa renteze si sa ofere costuri acceptabile.