Posted on: 12 aprilie 2021 Posted by: andreea Comments: 0

Curatenia are un loc esential atunci cand vine vorba despre sanatate. Precum te-ai obisnuit sa te speli de doua ori pe dinti, in fiecare zi, si sa intretii igiena corpului tau prin dusuri zilnice, la fel trebuie sa ai grija si de spatiul in care locuiesti sau iti desfasori activitatea profesionala. Poate ti se pare la “mintea cocosului”, insa oamenii uita adesea sa curete micile obiecte pe care le folosesc in mod constant.

De exemplu, cand a fost ultima oara cand ti-ai curatat instrumentele pentru fumat? Cel mai probabil, iti cureti bongul sau pipa dupa fiecare utilizare, dar atunci cand vine vorba despre grindere, cum sta treaba? Nu-i asa ca nu le-ai mai curatat de mult timp? Iata cum sa iti intretii dispozitivele pentru maruntirea tutunului, disponibile si in magazinul online www.legalizeit.ro, pentru a le prelungi viata!

Cand este necesara curatarea?

Cea mai intalnita problema a instrumentelor prin care iti maruntesti tutunul este ca, inevitabil, ajung sa “depoziteze” resturi de plante, praf si micro particule. Atunci cand acest lucru se intampla, sita si zimtii de otel au de suferit.

Un semn clar ca este nevoie sa iti cureti dispozitivul este cand intampini dificultati de folosire. Acestea pot fi la nivel mecanic (rotirea zimtilor este mai dificila decat in mod normal) sau la nivelul rezultatului obtinut (maruntirea este de o calitate nesatisfacatoare).

De ce ai nevoie la curatarea unor grindere?

Exista mai multe metode prin care poti sa iti cureti instrumentul de maruntire a tutunului. Una dintre cele mai simple, rapide si eficiente cai necesita urmatoarele “ingrediente”: o punga cu inchidere ermetica sau un borcan suficient de mare incat sa iti incapa dispozitivul, alcool izopropilic, o periuta de dinti, apa curata si un prosop. Prin aceasta metoda simpla vei reusi sa igienizezi orice fel de grindere!

Pas cu pas

  • Pentru inceput, este necesar sa dezasamblezi si sa pui deoparte fiecare parte componenta a device-ului tau de maruntit tutun. In acest punct, poti sa indepartezi manual resturile vizibile prin intermediul unei periute de dinti sau a unui servetel. Fii atent sa nu te zgarii in zimtii metalici!

  • Pune fiecare piesa, pe rand, in punga cu inchidere ermetica sau in borcan. Adauga alcool izopropilic pana cand acesta depaseste nivelul pieselor. Lasa la inmuiat timp de 20 – 30 de minute, vreme in care mai poti agita, din cand in cand continutul, pentru a te asigura ca lichidul sanitar patrunde in toate colturile.

  • Scurge alcoolul izopropilic in chiuveta sau in toaleta si scoate partile componente. In timp ce clatesti cu apa, foloseste o periuta de dinti pentru a indeparta resturile ramase. Nu uita sa faci acest lucru cu fiecare piesa in parte.

  • Clateste din nou cu apa curata si pune totul la uscat pe un prosop curat. Odata ce toate partile din grindere s-au uscat, poti sa-ti reasamblezi dispozitivul si sa il folosesti “ca nou”!

Aceasta metoda de curatat grindere asigura igienizarea si indepartarea tuturor resturilor ramase in urma maruntirii de tutun. Pentru confortul si sanatatea ta, este important sa cureti cat mai des toate instrumentele care contribuie la transformarea fumatului intr-o experienta de neuitat!