Comunicarea in relatii este esentiala pentru a avea un parteneriat fericit si sanatos. Si nu este vorba despre a vorbi putin. Sa-ti intrebi partenerul cum a decurs ziua lui este frumos, dar daca vrei o relatie extraordinara, trebuie sa sapi mai adanc. A invata cum sa comunici intr-o relatie inseamna satisfacerea nevoilor partenerului tau. Pentru a imbunatati comunicarea in relatia ta, trebuie sa descoperi cum sa asculti, nu cum sa vorbesti.
De ce este importanta comunicarea in relatii?
Comunicarea in relatii este esentiala pentru a avea un parteneriat fericit si sanatos. Partenerul tau este probabil persoana cu care petreci cel mai mult timp, ceea ce inseamna ca exista un risc mai mare de neintelegeri si conflicte. Dar atunci cand perfectionezi comunicarea in relatii, vei fi rasplatit. Daca vrei sa cunosti oameni noi, atunci intra pe https://anunturimatrimoniale.ro/intalniri-online.
Increderea creste
Comunicarea reala in relatii inseamna ca poti sa vorbesti cu partenerul tau despre orice: impartasirea fericirii si tristetii, zile bune si rele. Esti dispus sa fii vulnerabil cu el pentru ca stii ca te va sprijini si te va iubi indiferent de ce se va intampla. Curajul absolut si vulnerabilitatea este una dintre cele cinci discipline ale iubirii, deoarece duce la incredere totala in relatia ta.
Conflictele se rezolva mai usor
Cu totii cunoastem cupluri care par ca se cearta tot timpul. In timp ce toate relatiile au suisuri si coborasuri, atat luptele frecvente, cat si nici o lupta sunt semne ale lipsei de comunicare in relatii. Cheia nu este sa nu fi niciodata de acord cu partenerul tau. Este sa va imbunatatiti abilitatile de rezolvare a conflictelor folosind sfaturile de mai sus, astfel incat, atunci cand apar dezacorduri, sa le puteti transforma in ceva care va intareste relatia in loc sa o distrugeti.
Intimitatea creste
Descoperirea modului de imbunatatire a comunicarii in relatii este excelenta pentru intimitatea ta emotionala sau pentru capacitatea de a asculta, de a intelege si de a fi plin de compasiune fata de partenerul tau. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare arata ca va respectati si pretuiti partenerul si sentimentele si opiniile acestuia. Cand oamenii se simt onorati si acceptati in acest fel, intimitatea emotionala creste vertiginos – si deseori urmeaza intimitatea fizica. Pentru multe alte sfaturi despre dragoste, acceseaza discard.ro.
Comunicarea in exces
Da, supracomunicarea in relatii exista in anumite contexte. Exista doua mecanisme comune de aparare atunci cand oamenii se simt anxiosi sau nesiguri cum sa se exprime: interiorizarea si exteriorizarea. Oamenii care interiorizeaza tind sa se inchida si sa se retraga in timpul conflictelor; cei care exteriorizeaza vor sa vorbeasca, uneori excesiv.
In ambele cazuri, mai multa comunicare nu inseamna neaparat o buna comunicare. Oamenii pot avea nevoie de spatiu inainte de a fi gata sa vorbeasca. Cei care vorbesc prea mult ar putea avea nevoie sa incetineasca si sa-si rafineze mesajul. Inainte sa fii tentat sa spui mai multe, gandeste-te cum poti sa o spui mai bine.
Cea mai mare conceptie gresita despre cum sa comunici intr-o relatie este ca comunicarea este la fel cu a vorbi sau a face conversatie. Comunicarea in relatii, in esenta, se refera la conectarea si utilizarea abilitatilor tale verbale, scrise si fizice pentru a indeplini nevoile partenerului tau. Nu este vorba despre a vorbi putin. Este vorba despre intelegerea punctului de vedere al partenerului tau, oferirea de sprijin si informarea partenerului tau ca esti fanul sau numarul 1.