Posted on: 4 mai 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Pentru fiecare persoana este important ca spatiul personal sa fie cat mai apropiat de dorintele sale ce definesc confortul. Baia este unul dintre locurile care sunt personalizate la fel de mult precum orice incapere din casa, motiv pentru care alegerea fiecarui element are o importanta deosebita. Din randul elementelor utilizate pentru a avea o baie complet utilata face parte si alegerea obiectelor sanitare. Un vas WC laguna.ro este foarte important, indiferent daca vorbim despre o baie de serviciu sau cea principala.

Aspecte care stau la baza alegerii unui vas WC

Atunci cand alegi acest obiect sanitar este esential sa urmezi cateva criterii esentiale precum tipul baii pentru care se adreseaza, spatiul disponibil, design-ul, bugetul alocat, forma sezutului si materialul din care este confectionat.

In plus, fata de cele mentionate anterior, este necesar sa optezi pentru produse de calitate care sa te serveasca pe termen lung. De asemenea, este important sa alegi un model de vas WC care sa iti ofere confort in timpul utilizarii.

Un vas WC se alege si in functie de locatarii casei pentru care se adreseaza. Daca este vorba despre copii sau varstnici atunci este clar ca trebuie sa optezi pentru un model care sa fie potrivit pentru toti membrii familiei. De asemenea trebuie sa acorzi importanta dimensiunii vasului de toaleta intrucat trebuie sa se incadreze perfect in spatiul rezervat pentru acesta. De preferat ar fi ca toate obiectele sanitare folosite pentru baie sa fie din aceeasi gama. Astfel, totul va avea un aspect unitar si vei putea sa obtii armonie in intreg design-ul interior.

Tipul de obiecte sanitare ales poate sa detina si anumite functii precum autocuratare, functie de bideu, incalzire si multe altele. Cele mai populare modele de vas WC sunt cele suspendate dar pentru acest lucru trebuie sa te asiguri ca instalatia de apa iti permite acest lucru. Pentru a afla daca un anumit tip de obiect sanitar este potrivit pentru baia ta o consultare cu un specialist in domeniu este mai mult decat esentiala. Cu siguranta, in momentul in care vei discuta cu un instalator profesionist acesta va putea sa iti recomande obiectele sanitare potrivite pentru baia ta.

Alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi

Un alt aspect demn de luat in considerare atunci cand alegi un vas WC este legat de constrangerile spatiului pentru care se adreseaza. Indiferent de modelul de vas WC ales trebuie sa ramana o zona de confort de minim 20 cm in partile laterale si de cel putin 40 cm in fata. Modul de evacuare este la fel de important precum celelalte aspecte, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul opinia unui instalator profesionist. Acesta iti va spune daca este ideal ca evacuarea sa se realizeze pe orizontala sau verticala.

Dupa ce s-a stabilit locul in care va fi instalat acest vas WC trebuie sa tii cont de ergonomie. Forma vasului si inaltimea sunt doua aspecte de care trebuie sa tii cont neaparat. De asemenea si pretul joaca un rol important in alegerea modelului de vas WC ales. Insa, acest criteriu este mai putin important daca iti doresti sa investesti intr-un produs de calitate.