Posted on: 2 octombrie 2019 Posted by: Estrada Comments: 0

Lego poate fi o jucarie pentru copii, dar de asemenea, poate fi o strategie de investitii viabile (atata timp cat nu deranjeaza depozitarea lor in casa). Prin construirea seturilor tematice de jucarii lego, cei mici isi pot dezvolta creativitatea, in timp ce invata noi strategii de rezolvarea a jocurilor.

Copiii mici sunt puternic influentati de jucariile care sunt comercializate la televizor, multe dintre aceste jucarii sunt legate de spectacole de desene animate, filme recente pentru copii sau programe speciale. De-a lungul timpului, au fost produse o varietate nelimitata de jucarii  ce au un rol  important in activitatile imaginative ale copiilor mici.

Parintii, profesorii sau persoanele care ii ingrijesc, pot lua in considerare jucariile din domeniul de dezvoltare si materialele speciale pentru prescolari care ii ajuta sa evolueze.

Chiar daca sunt indispensabile unui copil, uneori jucariile pot fi o mare amenintare pentru sanatatea acestora, de aceea trebuie sa fie alese in functie de varsta copilului. Jucariile pot provoca multe leziuni grave deaorece copiii au  tendinta de a inghiti piesele mici sau de a-si introduce jucarii mici in nas sau urechi.

Sugestiile de mai jos va pot ajuta sa pastrati momentul de joaca in conditii de siguranta.

– Cumparati jucarii realizate din materiale de calitate;

– Evitati jucariile care au margini ascutite sau piese de mici dimensiuni si cele care produc zgomote extrem de puternice, care pot afecta auzul si ochii ;

– Cumparati jucarii care se potrivesc cu varsta, interesul si abilitatile copilului ;

– Majoritatea jucariilor au un interval de varsta sugerat , precum si conditii de siguranta ;

– Citeste instructiunile de siguranta cum ar fi “non-toxic” sau “nu este recomandat copiilor sub 3 ani” ;

– Verifica daca jucariile electrice au fost testate pentru siguranta.

Jucariile pentru bebelusi trebuie sa fie alese cu foarte mare grija. Jucariile care sunt sigure pentru copii mai mari, pot fi periculoase pentru cei mici.

Desi orice jucarie poate fi periculoasa, unele jucarii pot fi periculoase chiar daca nu sunt folosite insa chiar si asa continua sa fie comercializate. Producatorii, distribuitorii si comerciantii au responsabilitatea legala pentru a va asigura ca nu se vand jucarii periculoase. Insa standardele si reglementarile de siguranta nu pot acoperi orice situatie, si printre miile de  jucarii care intra pe piata in fiecare an, unele jucarii sunt susceptibile de a ajunge la consumator.

Selectia atenta a jucariilor si supravegherea adecvata a copiilor este si va fi intotdeauna cel mai bun mod de a proteja copiii de leziunile provocate de jucarii.