Posted on: 10 noiembrie 2020 Posted by: it199716a981 Comments: 0
CUM SĂ AFLAȚI DACĂ TREBUIE SĂ UMPLEȚI SAU ÎNLOCUIȚI BUTELIA

Dacă sunteți un grătar pasionat, schimbarea propanului este ceva cu care va trebui să vă ocupați (cu excepția cazului în care aveți o conexiune cu gaz natural), dar cum puteți spune dacă trebuie să vă umpleți rezervorul de propan? Cum vă dați seama dacă trebuie să înlocuiți rezervorul de propan? Știind cât de mult propan rămâne și alți factori de siguranță sunt o parte importantă a întreținerii regulate a grătarului. Știind că trebuie înlocuită butelia cel mai bine este să intrați în contact cu o firma de butelii la domiciliu craiova.

CUM SĂ AFLAȚI DACĂ AVEȚI NEVOIE DE UMPLERE

Există câteva modalități de a spune dacă trebuie să umpleți rezervorul de propan. În loc să rămâneți fără propan în mijlocul grătarului – a fost acolo, faceți asta – ar trebui să vă verificați nivelurile de propan înainte de a începe să gătiți. Nu trebuie să faceți acest lucru dacă ați umplut rezervorul acum câteva săptămâni și ați făcut doar câteva fripturi și burgeri la grătar. Cu toate acestea, dacă ați făcut câteva fripturi și ați făcut la grătar în fiecare noapte timp de o săptămână, veți dori să verificați.

VERIFICAȚI PE MASĂ:

Această metodă poate fi inexactă dacă ridicați rezervorul în sine și testați greutatea în funcție de cât de grea se simte. Deși puteți obține răspunsuri puțin mai precise dacă cântăriți rezervorul de propan pe o cântare. În general, rezervoarele obișnuite de propan pe care le vedeți la benzinării și la magazinele de hardware sunt „20 lb”. tancuri. Greutatea tare (greutatea goală) a unui cilindru este de aproximativ 17 lbs. / 8 kg. Dețin aproximativ 20 de kilograme. / 9 kg. de propan la umplere. Pentru a afla cât de mult propan mai ai în rezervor, cântărește rezervorul și scade greutatea tare. Puteți găsi greutatea tare a cilindrului de propan pe mânerul rezervorului.

TESTUL APEI:

Trebuie să știți dacă aveți suficient propan pentru a găti cina în seara asta? Umpleți o cană cu apă fierbinte de la robinet și turnați-o pe partea laterală a rezervorului în cauză. Simțiți partea rezervorului. Va fi frig la atingere acolo unde este propan. Partea superioară a frigului indică de unde începe rezervorul nivelul de propan.

CUM SĂ AFLAȚI DACĂ AVEȚI NEVOIE DE UMPLERE

CUM SĂ AFLAȚI DACĂ TREBUIE SĂ ÎNLOCUIȚI BUTELIA

Este posibil să nu vă dați seama, dar rezervorul dvs. de propan are o dată de expirare. Este între 10 și 12 ani de la data fabricației, așa cum se vede pe mânerul rezervorului – aproape de locul în care găsiți greutatea tare. Acest lucru depinde de legislațiile în care locuiți. Butelii la domiciliu explică că  rezervoarele pot fi recalificate de către profesioniști autorizați, ceea ce adaugă aproximativ cinci ani la durata de viață a rezervorului înainte ca acesta să fie recalificat din nou.

Tine minte:

  • Un rezervor de propan expirat, cufundat sau ruginit nu trebuie reumplut.
  • Rezervoarele vechi / goale de propan vor avea reziduuri de propan în ele și trebuie eliminate în locurile de colectare a deșeurilor periculoase.
  • Nu aruncați rezervoare vechi de propan în gunoiul menajer sau în reciclare.
  • Acest lucru este valabil și pentru cilindrii portabili de propan.