Posted on: 27 ianuarie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Mai intai trebuie sa semnalati corect vehiculul si, apoi, sa anuntati asistenta rutiera daca aveti aceasta asigurare.

Desi este ceva ce incercam sa evitam prin toate mijloacele, cu siguranta masina ta te-a lasat vreodata in mijlocul drumului ca urmare a unei defectiuni. Un punct in care este mai mult decat recomandabil sa stii cum sa actionezi. Click aici daca vrei sa aflii ce sa faci cu masina ta atunci cand ramane imobilizata pe drum.

Consideratii anterioare: varsta vehiculului

Cu toate acestea, inainte de a intra in discutii mai mari, trebuie remarcat faptul ca exista unele aspecte care cresc riscul de a fi implicat in situatia de fata. Acesta este cazul, de exemplu, al varstei masinii. O caracteristica deloc neglijabila in acest caz.

Si este datorat faptului ca varsta medie a vehiculelor este de aproximativ zece ani, astfel incat defectiunile mecanice sunt destul de frecvente. Avand in vedere aceasta panorama, lucrul logic este sa verificati masina periodic si mai ales inainte de a pleca intr-o calatorie pentru a evita neplaceri.

Cum sa actionati in caz de avarie pe drum

Acestea fiind spuse, daca suntem surprinsi de o avarie a masinii pe sosea, cum ar trebui sa actionam? Dincolo de a ramane calmi, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa aprindeti luminile de urgenta si sa aduceti vehiculul mai aproape de o zona sigura. Acest lucru este facut in cazul in care masina ne permite sa o mutam. In cazul in care incidentul este pe timp de noapte, trebuie sa puneti si lumina de pozitie.

Urmatorul pas va fi sa iesi din masina imbracat/a in vesta reflectorizanta corespunzatoare. Amintiti-va ca, daca nu faceti acest lucru, veti comite o infractiune si veti fi expus la o sanctiune economica detul de mare. Apoi semnaleaza zona de avarie cu triunghiurile de urgenta. Trebuie sa utilizati ambele sau doar unul, in functie de tipul de drum pe care conduceti.

Asistenta de baza include beneficii pentru masina, in timp ce cele complete au atentie si pentru pasageri.

De exemplu, daca defectiunea are loc pe un drum cu doua sensuri, trebuie sa plasati un triunghi in fata si altul in spate la o distanta minima de 50 de metri. Scopul este ca triunghiul sa fie vizibil pentru alti utilizatori de la cel putin 100 de metri distanta. Daca vizibilitatea nu este optima, adica daca va aflati intr-o schimbare de grad sau intr-o curba, distanta de plasare ar trebui sa fie mai mare. Dar daca sunteti pe o autostrada, unul dintre triunghiurile din spate va fi suficient.

Asigurare de asistenta rutiera, foarte utila in caz de avarie

Pentru linistea noastra, asiguratorii ofera o asigurare de asistenta rutiera foarte utila pentru a atenua orice astfel de problema. De la o defectiune mecanica a motorului, la o intepatura in cauciuc pana la faptul ca am ramas fara combustibil, acestea vor fi dificultati cre vor fi rezolvate cu asistenta rutiera. Trebuie sa subliniem ca majoritatea soferilor in UE angajeaza modalitatea tertilor extinsa cu acest serviciu suplimentar. Cu toate acestea, trebuie sa citim foarte bine garantiile si limitele pe care fiecare companie le stabileste.