Posted on: 1 iunie 2022 Posted by: De5718g312 Comments: 0

Temperaturile ridicate în interior sunt binevenite în anotimpul rece, dar verile tot mai toride au un impact major asupra confortului din spațiile de locuit, deoarece temperaturile ridicate pot crea rapid disconfort termic. Mai mult, în cazul unei mansarde lucrurile devin mai complicate datorită faptului că încăperea este în imediata apropiere a acoperișului, iar acesta se va încălzi puternic sub razele soarelui.

Pentru a evita disconfortul termic provocat de căldura în excess și pentru a păstra răcoarea în mansarda casei ai nevoie de o barieră termică între acoperiș și încăperea propriu-zisă. Izolația va juca rolul acestei bariere, de aceea este important să reții că o casă izolată cu materiale de înaltă calitate se încălzește mai greu decât una slab izolată.

Izolațiile din fibre naturale, precum fibra de lemn reprezintă soluția pe care o cauți atunci când vrei să păstrezi o temperatură optimă în mansarda casei tale. Acest tip de izolații prezintă structuri foarte complexe, cu proprietăți termice extrem de bine determinate. Datorită structurii complexe, căldura se deplasează foarte lent prin ele, ceea ce înseamnă că interiorul mansardei nu va fi ușor afectat de mediul extern. Practic, căldura degajată de acoperișul casei va străbate greu izolația din fibră de lemn sau alt material natural, iar în mansardă se va menține o temperatură constantă și confortabilă.

Un alt avantaj al conductivității termice scăzute a fibrei de lemn este faptul că necesită o suprafață mai puțin groasă în comparație cu materialele clasice pentru a obține performanța termică dorită. Asta înseamnă că vei avea nevoie de o cantitate mai mică de fibră de lemn pentru a menține temperatura constă în mansardă.

În plus, dacă înainte de izolarea mansardei cu materiale din fibră de lemn ai fi avut nevoie de un sistem de răcire a aerului pentru a controla temperatura, după ce alegi să folosești acest tip de materiale, vei fi scutit de zgomotul și curentele de aer violente produse de aparatele de răcire. În plus, îți vei la rămas bun și de la costurile de funcționare ale acestor aparate.

Având în vedere provocările pe care le prezintă  un spațiu precum mansarda, este necesar să te asiguri că alegi cea mai bună soluție pentru a te proteja de căldura toridă din timpul verii. Izolația din fibre naturale cum este fibra de lemn reprezintă o soluție sigură, cu eficiență și rezultate dovedite în menținerea confortului termic.

Pentru ca tu să te bucuri pe deplin de mansarda casei tale, izolatiinaturale.ro îți pune la dispoziție oferte personalizate pentru izolația din fibră de lemn. Apelează cu încredere la specialiștii Izolații naturale și scapă de disconfortul termic din mansardă.

 

 

sursa foto – STEICO