Posted on: 11 ianuarie 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Indiferent daca e vorba de orasele mici, cat si de cele mari, inselaciuni sau furturi au loc  intr-o sumedenie de locuri. Atunci cand e vorba de bunurile noastre, de lucrurile pe care le folosim, nu se poate spune ca putem exagera in ceea ce priveste grija noastra.  Asadar, in contextul in care in tara noastra au fost numeroase cazuri in care masinile au suferit diferite tratamente incorecte sau au fost raportate inselaciuni asupra acestor posesori, putem tine cont de cateva sugestii in ceea ce inseamna alegerea si apelarea la un centru de mecanica auto in baia mare:

1. Informati-va asupra tarifelor sau solicitati o oferta de pret – fie prin intermediul site-ului sau prin email. E foarte important sa aveti informatiile solicitate in format scris.

2. Nu alegeti in mod implicit cel mai mic pret – numeroase centre de service auto ademenesc clienti cu preturi la valorile cele mai de jos. Apoi vedeti ca sunt adaugate o sumedenie de alte taxe si tarife, iar in final costurile sunt foarte mari.

3. Sondati putin piata auto, investigati  inainte de a va decide – Cu ajutorul internetului (blogurilor, forumurilor, chiar discutiilor din comentarii, din retelele sociale) puteti observa care sunt experientele altor clienti cu astfel de centre de  service auto. Chiar o cautare in google dupa numele firmei/ companiei poate sa scoata deseori la iveala lucruri interesante.  De asemenea, intrebati prietenii sau asociatii, colegii, care sunt recomandarile lor. Asigurati-va ca functioneaza in domeniul de mecanica auto, tinighicerie, vulcanizare sau orice alt subdomeniu, de mai multi ani de zile. O echipa tanara nu e intotdeauna o solutie inteleapta, mai ales cand e vorba de siguranta masinii si implicit a vietii voastre si a celor apropiati voua.

4. Realizati o programare – asteptati confirmarea si  observati daca totul decurge conform discutiilor anterioare.

5. Inainte de  interventia propriu-zisa de reparatie, de intretinere sau de verificare, indepartati din masina toate obiectele personale de valoare.

6. Asigurati-va ca se realizeaza o prima inspectie asupra masinii – se iau in calcul defectele, partile deteriorate, conditia generala. O copie a raportului va fi pastrata pentru ambele parti.

7. La final, asigurati-va ca masina nu are alte indoituri, zgarieturi etc. Este singurul moment in care puteti face acest lucru, in mod justificat – inainte de a semna sau a prelua masina.

 

De fapt, un aspect pe care ar trebui sa il luam in calcul chiar de la inceput este – asigurati-va ca sunteti in cautarea unui service auto inainte de a avea efectiv nevoie de unul. Astfel, nu va trebui sa actionati in panica, sub presiune sau stres, grabindu-va – existand de asemenea necesitatea de a plati suplimentar pentru ca masina personala sa  fie tractata sau transportata pana in respectivul loc.  Increderea se castiga in timp, de aceea puteti apela la niste interventii minore, dupa care puteti  sa alocati respectivei firme tot mai multe sarcini, de diverse tipuri – un astfel de service auto e An-mar Impex din Baia Mare –  cu o echipa de profesionisti, ea se remarca prin folosirea utilajelor straine si a sculelor de ultima generatie.