Posted on: 8 septembrie 2020 Posted by: cb2819 Comments: 0

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman si de aceea multe persoane ajung sa se intereseze care este cel mai bun medicament pentru protejarea ficatului. Ficatul are foarte multe roluri importante in organism, respectiv, de epurare, detoxifiere. Totodata, secretia de bila este necesara pentru digestia intestinala si are un rol determinant in realizarea proceselor de sinteza, de degradare si de stocare a substantelor organice si anorganice care sunt absorbite la nivel intestinal.

Toate persoanele trebuie sa aibe grija de sanatatea lor, cu atat mai mult trebuie sa-si protejeze ficatul, consumatorii de alcool, femeile care iau anticonceptionale, bolnavii care au hepatita sau icter, pacientii cu diabet zaharat, pacientii obezi, cei cu colesterol crescut, persoanele care lucreaza in mediu toxic sau cele care consuma anumite substante toxice.

Tocmai de aceea, pentru a avea cele mai bune medicamente pentru protejarea ficatului este important sa respectam recomandarea doctormit.ro de a merge la medic pentru efectuarea unui consult, a unei ecografii abdominale si a unor analize specifice, astfel incat, in functie de acestea sa stim ce trebuie sa respectam ca indicatii terapeutice.

Unul dintre factorii care ne influenteaza sanatatea ficatului este alcoolul. Pe langa acesta se regaseste zaharul rafinat. Totodata, grasimile trans care sunt folosite in industria alimentara pot sa duca la dezechilibre hepatice. Toate acestea ne pot influenta sanatatea ficatului intr-un mod negativ, daca le vom consuma. Pe langa acestea, ficatul poate fi afectat de fumat, stres si de lipsa odihnei.

Putem adopta un stil de viata sanatos pe langa administrarea anumitor pastile pentru ficat pe care le putem lua pentru imbunatatirea functiei hepatice. Astfel e recomandat sa avem o dieta bogata in legume, fructe si carne, dar fara grasimi. Putem consuma oua, sosuri fara grasime, lapte si lactate slabe, paste fainoase, paine, dar niciodata proaspata.

O atentie deosebita trebuie sa o acordam si preparatelor dulci care e important sa fie pregatite cu putina grasime. Putem opta in schimb, pentru portii de fructe crude, coapte sau din compoturi.

Ca si lichide, putem opta pentru apa plata, in schimbul bauturilor pline de zahar sau cele pe baza de cofeina sau a sucurilor de comert.

Totodata, o dieta bogata in alimente verzi, salate sau sucuri de legume este una ideala pentru protectia ficatului. Putem opta pentru sucuri de citrice, din grapefruit, la care putem adauga turmeric, acesta fiind un condiment cu proprietati anticancerigene si antiinflamatorii, fiind si un puternic antioxidant care accelereaza procesul de detoxifiere si stimuleaza functia vezicii biliare.

Asa cum si doctormit.ro sustine ca hidratarea este importanta pentru organism, cu atat mai mult pentru protejarea ficatului, cu atat mai important este sa consumam in fiecare zi doi litri de apa pe zi. Putem consuma diferite ceaiuri cum ar fi cele de musetel sau de menta care contribuie la o dexotifiere rapida a organismului.

Vezi mai multe informatii despre subiect in urmatorul videoclip Doctormit: