
Cu siguranta toti stim ce este aceea o vulcanizare si fiecare sofer trebuie sa ajunga in service auto pentru a remedia problemele care apar la nivelul jantelor. Iti recomandam sa iei in calcul o vizita cat mai rapida la un astfel de service atunci cand vezi ca anvelopele tale pierd presiune constant.
Vulcanizarea este un proces chimic in care cauciucul brut devine cauciuc moale, imbunatatind rezistenta si flexibilitatea materialului. Practic, cauciucul poate fi folosit ca adeziv special pentru a sigila o punctie intr-un tub sau o anvelopa. Procesul de vulcanizare a cauciucului este dupa cum urmeaza:
- electronic;
- acid sulfuric;
- Fierbinte;
Atunci cand descoperi ca incepi sa pierzi presiune, mergi la un service local, cum ar fi o vulcanizare mobila Brasov daca esti in zona si nu merge mult cu anvelopele desumflate pentru ca risti sa le strici.
Tipuri de cauciuc
Cauciucul este unul dintre putinele materiale cu duritati diferite. In functie de procentul de sulf, acestea pot include:
- moale – cu un continut maxim de sulf de 3%;
- semidur – 4-30% sulf;
- solid – mai mult de 30%.
Exista, de asemenea, elemente de fixare speciale cu element de incalzire. Astfel de dispozitive pot functiona de la o retea de uz casnic de 220 V, o baterie auto, o priza pentru bricheta si propria baterie. Totul depinde de performanta fiecarui dispozitiv. Aceste cleme sunt usor de utilizat, un plasture de cauciuc ar trebui sa fie atasat la camera, fixat si atasat.
Vulcanizarea sulfului cauciucului
Aceasta operatie consta intr-o reactie chimica in care atomii de sulf sunt atasati la un cauciuc. Prin adaugarea a 5%, obtin materii prime pentru producerea de tuburi si anvelope. Cand doua elemente se lipesc impreuna, sulful ajuta la conectarea moleculelor de cauciuc si la formarea unui asa-numit pod. Aceasta procedura face parte din metoda fierbinte, dar este putin probabil sa fie posibil sa o faci intr-un tur sau pe pista.
Vulcanizare la cald
Cauciucul ca materie prima poate fi de obicei sudat pe o singura compozitie la o temperatura de 150 ° C. Ca urmare a acestui proces, cauciucul va fi deja cauciuc moale si nu va mai putea reveni la pozitia sa initiala. Datorita capacitatilor sale, cauciucul este capabil sa repare toate perforarile si taieturile din tub si anvelopa.
Cauciucul trebuie vulcanizat fierbinte, folosind doar o presa. Adancimea si zona taieturii va vor spune cat timp va dura sudarea. De obicei dureaza 4 minute pentru a fierbe pentru a imbunatati o taiere de 1 mm. In consecinta, daca taierea este de 4 mm, vulcanizarea dureaza 16 minute. In acest caz, echipamentul trebuie incalzit si reglat.
Atunci cand apelezi la specialisti, asa cum sunt cei de la vulcanizare camioane non stop Brasov solicita sa iti fie verificate toate rotile, chiar daca nu toate par a avea probleme si in felul acesta vei reusi sa previi anumite evenimente neplacute ulterioare. Daca ai nevoie si de indreptarea jantelor, nu ezita sa le indrepti la timp, inainte sa iti afecteze anvelopele.