Posted on: 14 mai 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Inca de la început, copiii sunt expuși la sunete, cantece si muzică. Cântecul de nani-nani, simplele versuri si cantecele din primele zile de viata și chiar alcătuirea melodiilor amuzante (de mai tarziu) – toate acestea devin o importanta parte in viața celor mici. Pe măsură ce cresc, introducerea instrumentelor muzicale (de jucarie sau nu) in jocul prichindeilor pare a fi asadar o evoluție naturală. A fi capabil să cânte, să atingă și să facă zgomot cu o varietate de instrumente muzicale din lemn pentru copii îi ajută pe cei mici să învețe în atât de multe moduri. Astăzi vom prezenta pe scurt cinci motive pentru care copiii trebuie să se joace cu instrumentele în mod regulat.

 

Daca vrei sa vezi despre ce vorbim si vrei sa cumperi cat mai repede jucarii muzicale potrivite celor mici din casa ta, descopera oferta magazinului online de jucarii Kizo, aici!

 

  1. Accelerează dezvoltarea creierului – un studiu de cinci ani realizat de Universitatea din California de Sud a descoperit că copiii mici care cântau la instrumente muzicale aveau o creștere in dezvoltarea creierului. Acest lucru a fost analizat îndeosebi în zonele de dezvoltare a limbajului, a abilităților de vorbire, de ascultare și de citire.

 

  1. Ajută la dezvoltarea senzorială – atunci când sunt capabili să creeze și să exploreze idei folosind instrumente muzicale, se creează mai multe căi netrasate pana atunci în creierul lor.

 

  1. Se construiesc abilități motorii brute și fine – lovirea unei tobe ajută la construirea abilităților motorii brute. Dar deschiderea și închiderea degetelor ajută la abilitățile motrice fine. Folosind o varietate de dimensiuni și tipuri de instrumente, putem sa oferim cate ceva din ambele lumi – totul  pentru ca cei mici sa isi îmbunătățeasca abilitățile fizice.

 

  1. Asistă la dezvoltarea încrederii în sine și la puterea de a lua decizii – ce taste ar trebui să apăs? Ce instrument îmi place? Ce sunete îmi plac și ce sunete nu îmi plac? Cum fac muzică cu asta? Sunt toate întrebările la care copilul va învăța să răspundă singur, pe măsură ce va experimenta, folosind instrumente din lemn. Învățând să ia decizii, cei mici pun bazele interacțiunilor sociale pozitive, pe măsură ce cresc.

 

  1. Îmbunătățesc abilitățile de ascultare – da, copiii sunt incredibil de încântați atunci când sunt pusi fata in fata cu primele instrumente. Dar, pe măsură ce timpul trece, ei încep să experimenteze cu sunetele pe care le face fiecare instrument. La rândul lor, acestia își dezvoltă abilitățile de ascultare.

 

Tu ce alte beneficii ai observat, ca parinte, in timpul folosirii acestor micute instrumente muzicale?