Posted on: 15 noiembrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Este cu adevarat necesar sa calatoriti sau este ceva care a devenit la moda si supraapreciat?

Daca trebuie sa vorbim despre motivele pentru care putem calatori, vom descoperi cat de diverse sunt motivatiile care stau in spatele calatoriilor. Cu totii ne dorim sa calatorim. Dar nu impartasim cu totii motivele pentru care o facem.

Ne place sa calatorim pentru ca nu stim alta cale de a ne ridica moralul.

Sau cel putin nu una care sa functioneze cum functioneaza vacantele. Ne place sa calatorim pentru a intelege tot ce vedem la TV si pentru a confirma ca, in realitate, exista locuri minunate de vazute si de care sa te bucuri.

Calatorim pentru ca nu exista un alt mod mai bun de a ne dezvolta

Adrenalina necunoscutului si nesiguranta minut cu minut se hranesc reciproc, iar corpul nostru ajunge scufundat intr-un extaz pe care doar calatoriile ni-l pot oferi. In calatorii nu merge totul bine, dar acesta este lucrul frumos, pentru ca in final calatoresti si nimeni nu te cunoaste. Calatoria inseamna sa inveti fara rusine si fara teama ca ceilalti te pot judeca. In plus, calatoriile sunt despre decizii. Va trebui sa stabilesti spre exemplu, daca alegi cazare in regim Hotelier la mrg.apartments, sau te cazezi intr-un alt oras.

Unul dintre motivele noastre preferate de a calatori este ca ne indepartam de lumea noastra si scapam putin de conditionarea sociala.

A calatori inseamna a avea o perspectiva asupra propriei existente si a tot ceea ce te inconjoara. Sa poti sa te uiti la problemele tale dintr-un alt punct de vedere si probabil sa concluzionezi ca problema care te-a trezit noaptea, nu a fost atat de grava.

Calatoriile sustin creativitatea

Calatoriile, pe langa faptul ca functioneaza ca un stimul constant, incurajeaza creativitatea. Uneori, nu vei cunoaste limba in care vorbesc localnicii, caz in care va trebui sa te asiguri ca gasesti o forma de a comunica. Daca ti-a fost jena sa vorbesti in engleza, daca ti-a fost frica sa socializezi cu strainii, nu vei avea de ales decat sa o faci, intr-o calatorie.

Calatoria readuce stresul din viata de zi cu zi

Atunci cand calatorim, chiar daca o faci in regim de vacanta si pentru o perioada scurta de timp, vom fi atat de conectati la ceea ce facem, incat avem mai multe sanse sa ne bucuram chiar si de faptul ca mergem pe jos pe distante lungi. Ne vom deconecta cu totul doar pentru a intelege tot ceea ce vedem si pentru a ne bucura de noile locuri pe care le descoperim. Suna bine, nu? Ei bine, este momentul pentru o vacanta, chiar si pentru una scurta!

Calatoria, vacantele si concediile ajuta la relaxare. Cand revii dintr-o vacanta esti plin de energie si cu o stare de bine constanta. Calatoriile, chiar si pe perioada scurta, te ajuta sa te descoperi si sa interactionezi cu strainii, sa descoperi lucruri noi si automat sa iti cultivi cunostintele generale, evoluand intr-o versiune mult mai buna a propriei persoane.