Posted on: 13 mai 2021 Posted by: bl291g Comments: 0

Un sistem osos este cel care, atât în copilărie, dar și la maturitate, ne ferește de multe probleme. Medicii specialiști au mai multe recomandări pentru noi pentru a avea oase și articulații puternice, iar printre acestea se află și oferirea către organism a unui aport optim de vitamina D, dar și calciu. Dar cele două nu sunt singura metodă prin care te poți bucura de un sistem osos puternic. De aceea, am decis să îți venim în ajutor și să îți oferim câteva soluții naturale pe care le poți încerca și tu.

Nu lăsa durerile să îți conducă viața

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să ne confruntăm cu acele dureri de oase care, din bătrâni, sunt parcă un fel de barometru al condițiilor meteorologice. De fapt, este un semn că organismul nostru este afectat, că articulațiile și oasele au nevoie de ceva mai mult pentru a funcționa așa cum trebuie. Evident, recomandarea noastră este să apelezi imediat la un medic reumatolog, care îți va prescrie ceva care să te ajute, dar nu neglija nici efectul benefic al unor plante.

Efecte antiinflamatoare

Tratamentul dat de medic trebuie respectat cu strictețe, dar poți suplimenta puțin, folosind anumite plante, sub formă de ceaiuri, unguente, capsule, creme sau tincturi. Am alcătuit pentru tine a celor mai cunoscute, dar și eficiente soluții naturale pe care natura ni le pune la dispoziție.

Gheara diavolului, pentru dureri puternice

Una dintre cele mai cunoscute plante pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor este și gheara diavolului, recomandată în special atunci când avem de a face cu dureri puternice. Potrivit specialiștilor în fitoterapie, acest remediu naturist are un efect analgezic pronunțat, dar este și un excelent antiinflamator. Poți încerca un unguent pentru acele momente când nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de durerea care îți taie respirația.

Scoarță de salcie

Probabil că știi deja că scoarța de salcie conține salicilină, varianta naturală a aspirinei. Această substanțe are la rândul ei puternice efecte analgezice și antiinflamatoare, precum și antipiretice.

Cartilaj de rechin

Probabil că atunci când ai mers la farmacie să întrebi de vreun supliment alimentar care să te ajute în problema cu oasele și articulațiilor, ți-a fost sugerat și cartilajul de rechin. Este o soluție bună, în special în cazul tratamentelor de lungă durată, și reprezintă o excelentă sursă naturală de fosfor sau calciu.

Lemn dulce

Cu un puternic efect antiinflamator, precum și anangezic, lemnul dulce este și el pe lista cu cele mai eficiente plante care te pot ajuta în problema ta. Efectul lui este unui asemănător cortizonului, așa că recomandarea noastră este să nu renunți la el înainte de a-l încerca. S-ar putea să ai o surpriză mai mult decât plăcută.

Rozmarin

În dulăpiorul cu condimente de acasă se regăsește cu siguranță și rozmarinul, preferat pentru gustul delicios pe care îl oferă anumitor preparate. Cel mai probabil, știi despre ce e vorba. Dar ce poți să ne spui despre beneficiile acestuia asupra organismului? Ei bine, printre altele, rozmarinul este recunoscut și pentru faptul că stimulează microcirculația, ceea ce înseamnă că ai parte de o reducere a durerilor sau a contracturilor.

Regim alimentar

În afară de unele exerciții fizice, kinetoterapie de recuperare, masaj therapeutic, fizioterapie și reflexoterapie, poți avea oase puternice și articulații sănătoase și cu ajutorul unui regim alimentar. Astfel, încearcă să nu mai mănânci atât de multă proteină animală, ci îndreaptă-ți atenția către legume și fructe proaspete, pregătite la abur, oleaginoase, cereale integrame, precum și mult pește gras: macrou, hering, somon și ton. Din stilul tău alimentar nu au voie să lipsească merele, sfecla roșie, țelina, ceapa, păstârnacul, semințele de floarea soarelui, migdalele. Toate acestea conțin siliciu, foarte important atunci când vine vorba despre sănătatea sistemului osteo-articular.