Posted on: 29 august 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Probioticele sunt tot mai recomandate in prezent, iar un numar foarte mare de persoane le cauta pe cele naturale. Iata mai multe detalii de care e bine sa tii cont in momentul in care vrei sa cumperi astfel de produse si care sunt cele mai bune probiotice naturale.

Kombucha

Se crede ca kombucha provine din China sau Japonia. Se face prin adaugarea unor tulpini specifice de bacterii, drojdie si zahar la ceaiul negru sau verde, apoi lasandu-l sa fermenteze timp de o saptamana sau mai mult. In timpul acestui proces, bacteriile si drojdia formeaza o pelicula asemanatoare unei ciuperci pe suprafata lichidului. Acesta este motivul pentru care kombucha este cunoscut si sub numele de „ceai de ciuperci”.

Acest pod forat deasupra este o colonie simbiotica vie de bacterii si drojdie si poate fi folosit pentru a fermenta noul kombucha. Procesul de fermentatie produce acid acetic (se gaseste si in otet) si cativa alti compusi acizi, urme de alcool si gaze care il carbonateaza. In amestec creste si o cantitate mare de bacterii. Desi inca nu exista dovezi pentru beneficiile probiotice ale kombucha, acesta contine mai multe specii de bacterii de acid lactic care pot avea functie probiotica.

Probioticele ofera intestinului bacterii sanatoase. Aceste bacterii pot imbunatati multe aspecte ale sanatatii, inclusiv digestia, inflamatia si chiar pierderea in greutate . Din acest motiv, adaugarea de bauturi precum kombucha in dieta dumneavoastra va poate imbunatati sanatatea in multe feluri.

Miso

Miso este un condiment japonez. Se face in mod traditional prin fermentarea boabelor de soia cu sare si un tip de ciuperca numita koji. Miso poate fi preparat si prin amestecarea boabelor de soia cu alte ingrediente, cum ar fi orzul, orezul si secara. Aceasta pasta este folosita cel mai adesea in supa miso, un aliment popular pentru micul dejun in Japonia.

Miso este de obicei sarat. Il puteti cumpara in multe soiuri, cum ar fi alb, galben, rosu si maro. Miso este o sursa buna de proteine ​​si fibre. De asemenea, este bogat in diverse vitamine, minerale si compusi vegetali, inclusiv vitamina K, mangan si cupru. Miso a fost asociat cu unele beneficii pentru sanatate. Un studiu a raportat ca consumul frecvent de supa miso a fost asociat cu un risc mai scazut de cancer de san la femeile japoneze de varsta mijlocie.

Un alt studiu a constatat ca femeile care au mancat multa supa miso au un risc redus de accident vascular cerebral.

Miso este o pasta de soia fermentata si un condiment popular japonez. Este bogat in cativa nutrienti importanti si poate reduce riscul de cancer si accident vascular cerebral, in special la femei.

Muraturi

Muraturile sunt castraveti care au fost conservati intr-o solutie de sare si apa. Acestea sunt lasate sa fermenteze pentru o perioada de timp, folosind propriile bacterii lactice prezente in mod natural. Acest proces le face acre.

 

Castravetii murati sunt o sursa excelenta de bacterii probiotice sanatoase, care pot imbunatati sanatatea digestiva. De asemenea, au un continut scazut de calorii si o sursa buna de vitamina K, un nutrient esential pentru coagularea sangelui. Retineti ca si muraturile tind sa fie bogate in sodiu.