Posted on: 26 aprilie 2023 Posted by: Estrada Comments: 0

Mulți oameni se întreabă: cât ar trebui să cântăresc? Dincolo de această curiozitate sau reală îngrijorare, nu există o greutate exactă pentru orice persoană, deoarece mai mulți factori diferiți joacă un rol esențial în acest răspuns.

Totuși, calculatorul IMC de pe site-ul www.balonslabire.ro este disponibil la orice oră pentru a verifica dacă o persoană are o greutate corporală adecvată, în funcție de înălțimea sa.

Ce este indicele de masă corporală (IMC)?

Formula IMC este un tip de măsurare care ține cont de înălțimea și greutatea ta (dar și de gen) pentru a face un calcul rapid. Calculatorul IMC se bazează pe dimensiunea corpului și decide modul în care greutatea corporală este legată de înălțimea ta.

În unele contexte, calculul IMC este un indicator moderat al măsurilor de masă sau de grăsime. Cu toate acestea, calculatorul IMC este mai puțin util în anumite contexte de nișă, cum ar fi acela al sportivilor de performanță.

Cum se calculează IMC?

IMC-ul tău este descoperit prin introducerea înălțimii și greutății. Poate fi începutul unei analize vaste, având în vedere faptul că grăsimea corporală îți poate afecta semnificativ bunăstarea generală. Anumite fluctuații ale greutății corporale pot aduce riscuri mai mari de îmbolnăvire. Astfel, persoanele supraponderale sau obeze pot fi predispuse la:

 • boli cardiovasculare
 • insuficiență cardiacă
 • hipertensiune arterială
 • infarct miocardic
 • accident vascular cerebral
 • afecțiuni ale articulațiilor
 • diabet

Iată cum se calculează indicele de masă corporală (IMC)

Pentru a calcula valoarea IMC se folosește formula: greutate (kg) / [înălțime (m)] 2

Exemplu: greutate = 68 kg, înălțime = 165 cm (1,65 m)

Calcul IMC: 68 / (1,65) 2 = 24,98

Ce indice de masă corporală este bun?

Pentru majoritatea calculatoarelor de IMC pentru femei și bărbați, un interval optim este de la 18,50 la 24,99. Pentru adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, estimarea IMC calculată examinează înălțimea, vârsta, sexul și greutatea.

Dacă rezultatul formulei de calcul IMC este:

 • sub 18,5 – esti subponderal
 • între 18,5 și 24,9 – ești în intervalul de greutate sănătoasă
 • între 25 și 29,9 – ești în intervalul supraponderal
 • între 30 și 39,9 – ești în intervalul de obezitate

Orice persoană preocupată de greutatea sa, dimensiunea taliei sau compoziția corporală ar trebui să consulte un specialist sau un nutriționist. Acești experți vor fi capabili să ofere sfaturi despre posibilitățile adecvate de tratament.

IMC este de asemenea un factor cheie în determinarea eligibilității pentru tratamente chirurgicale și nechirurgicale de slăbire. Calculați-vă IMC aici și determinați posibila eligibilitate pentru o procedură de slăbire cu balon gastric – o soluție tot mai apreciată în întreaga lume!

Dacă ai un IMC peste 27, ai vârsta între 18 și 65 de ani, nu consumi alcool în exces și nu ești însărcinată, te califici pentru programul Allurion cu balon de slăbit!

Balonul gastric Allurion este primul tip de balon gastric care poate fi plasat fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală, endoscopie și anestezie.

Această soluție este adesea preferată de pacienții care nu doresc operații și proceduri endoscopice. Balonul dezumflat are dimensiunea unei pilule (precum cea de antibiotic) și se înghite cu un pahar cu apă, sub expertiza unui medic și se umple cu cu lichid după ce a ajuns în stomac. Deoarece acest balon plasat va ocupa o mare parte a stomacului, se creează o senzație constantă de sațietate. În plus, cantitatea de alimente consumată este redusă. Timpul necesar pentru plasarea baloanelor nu durează de obicei mai mult de 15-20 de minute.

Balonul Allurion se goleste singur după 16 săptămâni și este eliminat din corp. Nu necesită îndepărtarea endoscopică de către medic. Suprafața nu este din silicon, alimentele nu se lipesc de balon.

Studii clinice demonstrează faptul că pacienții cu balon Allurion pierd în medie 10-15% din greutatea totală a corpului în doar 16 săptămâni. În plus, cea mai mare parte a acestei greutăți se menține după un an.

Din fericire, unii oameni pierd mai mult. Persoanele care combină un balon gastric cu un plan intensiv de schimbare a stilului de viață format din mai multe componente, cum ar fi Programul Allurion, pot pierde 20% sau mai mult din greutatea corporală totală după 4 luni.