Posted on: 19 octombrie 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Pentru oricine începe în alpinism, aș recomanda antrenament pentru rezistență la sală pentru forță și rezistență și, de asemenea, să învăț și să exersați în interior pe pereți de piatră artificială. Acest lucru le permite să-și întărească puterea și să-i facă să învețe, să stea cu ajutorul unei frânghii și să câștige abilități de echilibru. Există câteva sfaturi de bază legate de alpinism pe care trebuie să le urmați în timp ce adoptați alpinismul ca hobby.

Alpinismul poate fi descris ca un hobby special care intră în categoria sporturilor extreme. Este o nebunie printre mulți oameni să meargă la o excursie de alpinism în diferite locații montane ale lumii. Există câteva sfaturi care trebuie urmate de-a lungul întregii, pentru a face călătoria alpinistă aventuroasă și una memorabilă. Prima prioritate este siguranța dvs. și apoi sfaturile legate de alpinism. Poate fi, de asemenea, asociat cu un sport popular de astăzi, iar drumețiile și drumețiile sunt o ramură ușoară a excursiei alpiniste. Pe de altă parte, alpinismul vă duce rezistența fizică și capacitățile la limite extreme.

În majoritatea excursiilor de alpinism, oamenii merg singuri și trebuie să facă față anumitor greutăți și dificultăți și trebuie să le gestioneze singuri. Alpinismul necesită determinare, abilități, forță, rezistență și alte echipamente esențiale pentru alpinism. Sportul extrem al alpinismului implică, de asemenea, curaj, pericol, un sentiment de mare triumf atunci când se ajunge la vârful unui munte. Este nevoie de multe ore de răbdare și curaj pentru a ajunge la vârful muntelui. Alpinismul este foarte popular printre adolescenți și, după multe aventuri de succes, ar putea deveni alpiniști profesioniști și experți. Putem vedea mulți tineri de sex masculin care merg la aventuri de alpinism, dar în afară de aceasta există și multe femei care adoptă acest sport obositor și riscant. Înainte de alpinism, trebuie să faceți mult exercițiu pentru a crește puterea generală, astfel încât să devii și expert în diverse tehnici de cățărare pe frânghie. Tehnicile de alpinism cu frânghie joacă un rol vital în aventura alpinistă. Pot exista diferite terenuri montane, cum ar fi; munți de câmpie, munți accidentați, pante înghețate, urcări verticale și alte structuri montane dificile. Riscul major asociat alpinismului este riscul alunecării și al pierderii vieții.

Celălalt factor important este elementul de concentrare, care determină comportamentul alpinistului în timp ce urcă, odată ce s-a pierdut, pot exista rezultate fatale. Înainte de călătoria alpinistă, alpiniștii fac o mulțime de exerciții diferite, citesc cărți și jurnale diferite legate de alpinism, primesc și informații despre diferiți munți și tipuri de roci. În afară de aceasta, ei au tendința de a învăța multe despre tehnicile de bază de cățărare pe coardă, care sunt aplicabile în proiectele de alpinism. Bocanci de altitudine  sau pantofi de alpinism sunt necesare pentru a vă proteja picioarele de daune și pentru a oferi, de asemenea, aderență pe diferite terenuri aspre. Acești pantofi vin cu tăieturi înalte și au căptușeală și talpă suplimentare. Aceste tălpi sunt destul de dure și puternice și vă vor proteja de suprafețele solului accidentat și de condițiile meteorologice nefavorabile. Aceștia sunt pantofi special concepuți pentru vreme grea și pietre. Aceste încălțăminte speciale vă oferă o aderență fermă pe pietre și minimizează șansele de alunecare. Este esențial, deoarece pierderea aderenței la picior poate duce la vătămări grave sau chiar vă poate costa viața. Pantofii sunt fabricați special din materiale dure și construiți pentru a rezista elementelor, astfel încât materialele pentru pantofi sunt potrivite pentru diferite condiții meteorologice. Acești pantofi vin, de asemenea, în tăietură înaltă, care oferă un sprijin amplu picioarelor și gleznei și minimizează șansele de entorse a gleznei.

Este nevoie de îmbrăcăminte adecvată pentru a vă desfășura călătoria de alpinism în mod confortabil și eficient, depinde și de tipul de teren sau de condițiile meteorologice în care practicați alpinismul. În condiții de vreme grea și rece, trebuie să aveți haine ample pentru a preveni mușcăturile de îngheț sau alte răni. În timp ce aveți un climat cald, trebuie să purtați îmbrăcămintea minimă și cea mai esențială. Alte echipamente tehnice sunt, de asemenea, foarte importante și fără acest echipament tehnic nu vă puteți desfășura activitatea de alpinism. Dacă faceți alpinism în zăpadă, trebuie să purtați cu dumneavoastră o lopată la îndemână. Frânghia este, de asemenea, foarte importantă pe care trebuie să te agăți și este ultimul tău suport în timp ce stai agățat. În acest scop sunt disponibile cabluri dure din nailon. Cramponii și pioletele joacă, de asemenea, un rol vital, deoarece trebuie să gestionați un suport sau o prindere în timp ce faceți alpinism. Alte lucruri esențiale pot fi truse medicale sau o cantitate mare de apă. De asemenea, puteți purta o lanternă sau mănuși de prindere care vă vor fi utile în timpul alpinismului. De asemenea, trebuie să vă acoperiți genunchii și capul corespunzător înainte de a merge la alpinism, deoarece acest lucru vă va salva de răni.

Alpinismul și activitățile asociate în aer liber care pot însoți alpinismul sau pot fi savurate ca sport sau hobby separat, cum ar fi alpinism, absailing, drumeții, schi, snowboarding, canotaj și caiac a numi doar sunt unele dintre cele mai provocatoare, satisfăcătoare și care se bucură de sporturi extreme. Aflați mai multe despre alpinism, drumeții alpine și drumeții.