Posted on: 11 iunie 2024 Posted by: bl291g Comments: 0

Situat în Baia Mare, Complexul Turistic Simared reprezintă destinația perfectă pentru cei care doresc o combinație de relaxare și aventură. Amplasat în inima regiunii Maramureș, complexul oferă o varietate de facilități de înaltă clasă și activități diverse, asigurând o vacanță memorabilă pentru toată lumea – fie că este vorba de un sejur romantic, o vacanță în familie sau un eveniment special.

Cazarea la Complexul Simared este variată și luxoasă, cu opțiuni pentru toate preferințele. De la camere duble și matrimoniale, elegant decorate și echipate cu tehnologie modernă, la apartamente spațioase ideale pentru familii sau grupuri mari, Simared garantează confortul și intimitatea dorită. Fiecare cameră dispune de Wi-Fi gratuit, televizor cu ecran plat, minibar și baie privată, oferind toate comoditățile moderne necesare pentru o ședere relaxantă.

Restaurantul complexului, sub conducerea faimosului Chef Michael Pascale, este o atracție deosebită pentru iubitorii de mâncare. Aici, tradiția locală se combină cu rafinamentul bucătăriei internaționale, creând un meniu divers și apetisant. Vizitatorii pot savura de la aperitive rafinate la deserturi delicioase, într-un decor modern cu vedere spectaculoasă spre apă. Barul oferă o selecție impresionantă de băuturi, cocktailuri și vinuri de calitate, precum și cafea de specialitate furnizată de prăjitorul local PRESSCO.

Pentru cei activi și iubitori de natură, Simared oferă o gamă largă de activități în aer liber. Vizitatorii pot explora frumusețea lacului cu vaporașul electric al complexului, o modalitate eco-friendly de a se bucura de peisaj fără a afecta mediul înconjurător. De asemenea, sunt disponibile bărci, caiace și SUP-uri pentru închiriat, ideale pentru petrecerea timpului pe apă. Zona de BBQ & Grill a complexului este perfectă pentru cei care preferă să-și petreacă serile gătind la grătar cu prietenii sau familia.

Complexul Turistic Simared este, de asemenea, un loc preferat pentru organizarea de evenimente speciale. De la nunți și botezuri la petreceri de logodnă sau evenimente corporate precum team-building-uri sau prezentări de produse, complexul oferă spații versatile și servicii personalizate pentru a asigura succesul oricărui eveniment.

În colaborare cu organizația locală „Activități în Maramureș”, Simared oferă excursii ghidate pentru a explora peisajele și cultura zonei. Vizitatorii pot participa la drumeții, ciclism montan sau chiar escaladă, sub îndrumarea ghizilor experimentați.

Pentru relaxare suplimentară, pontonul complexului este locul ideal pentru cei care doresc să se bronzeze, să facă o baie răcoritoare sau să înceapă o nouă aventură pe apă. Acest spațiu poate fi transformat într-un cadru elegant pentru evenimente în aer liber, oferind o atmosferă unică și memorabilă pentru orice ocazie specială.

Cu alte cuvinte, acest Complex Turistic Simared din Baia Mare este, fără îndoială, o destinație de top pentru cei care caută o experiență completă de vacanță, combinând facilități moderne cu natura impresionantă a Maramureșului, într-un cadru primitor și rafinat.

Simared nu este doar un loc de cazare în Baia Mare, ci o oază de relaxare și divertisment, gândită să satisfacă cele mai diverse preferințe. Oaspeții pot participa la ateliere de artă și meșteșuguri, unde pot învăța să creeze obiecte tradiționale maramureșene sub îndrumarea meșterilor locali. Aceste activități oferă o fereastră către bogata cultură a regiunii și adaugă o dimensiune culturală autentică sejurului. În plus, complexul dispune de o sală de fitness bine echipată și spații deschise ideale pentru yoga sau pilates, permițând oaspeților să combine relaxarea cu menținerea formei fizice. Această abordare holistică a ospitalității asigură că fiecare vizitator își va găsi modul preferat de a se relaxa și de a se bucura de timpul petrecut în acest colț de rai.

În cadrul Complexului Turistic Simared din Baia Mare se află și un club sportiv nautic renumit. Clubul Sportiv Nautic Simared, fondat în 1973, este un pilon important în sporturile nautice din România. Cu aproape cinci decenii de activitate, acest club a devenit un centru de formare și dezvoltare pentru sportivii care au reprezentat România la nivel național și internațional, mulți dintre aceștia făcând parte din echipele de top ale țării, cum ar fi Dinamo sau Steaua.

Inovația și excelența sunt esența acestui club. În prezent, zece tineri sportivi de performanță, cu vârste între 14 și 18 ani, se antrenează sub steagul Simared. În 2021, acești sportivi au dominat Campionatul Național de Viteză, dovedind că tradiția excelenței în sporturile nautice continuă. Acești tineri își dedică zilele antrenamentelor intense și competițiilor, menținând renumele clubului în lumea sporturilor nautice.

Cu peste 20.000 de membri susținători, Clubul Sportiv Nautic Simared este cel mai mare club sportiv nautic din România. Acest sprijin vast permite clubului nu doar să cultive talente locale, ci și să investească în infrastructura necesară pentru antrenamente de înaltă calitate și participarea la competiții de nivel național și internațional.

Recent, baza sportiva Simared de pe malul lacului Firiza a fost transformată într-o zonă de agrement pentru membrii clubului. Această inițiativă urmărește să ofere condiții optime pentru pregătirea sportivilor și să încurajeze participarea la evenimente sportive, asigurând și facilități pentru recreere.

Ambiția Clubului Sportiv Nautic Simared este de a readuce sporturile nautice în centrul atenției publice, atât recreativ, cât și competițional. Obiectivul este de a oferi acces tuturor celor interesați de aceste sporturi, promovând un stil de viață activ și sănătos și evidențiind Maramureșul ca un centru vital pe harta sporturilor nautice. Această viziune nu se limitează doar la formarea sportivilor de top, ci și la crearea unei comunități unite prin pasiunea pentru sport și natură.