Posted on: 14 iulie 2021 Posted by: dca Comments: 0
Livrare Flori Moldova

Acesta este întregul punct al trandafirului criogenat: îl poți păstra câțiva ani fără ca acesta să se estompeze sau să fie nevoie să fie udat. Dacă achiziționarea unui trandafir criogenat nu necesită să îl uzi sau să schimbi vaza în care este situat, conservarea unui trandafir criogenat necesită însă o întreținere. Vei vedea, chiar nu este greu!

Sfaturi

Florarii îți oferă câteva sfaturi de urmat pentru a-ți păstra trandafirul criogenat pentru o lungă perioadă de timp. În primul rând, trandafirul conservat trebuie afișat într-un loc uscat și răcoros. De fapt, plantele stabilizate nu trebuie depozitate niciodată prea mult timp într-un mediu excesiv de umed sau să-l expui la contactul cu orice sursă de apă. În caz de umiditate în exces, vaporii de apă prezenți în aer se așază pe trandafirul criogenat și se amestecă cu glicerina care accelerează procesul de îmbătrânire prematură a trandafirului. Dacă acest lucru se întâmplă vreodată, se recomandă să îți ștergi ușor trandafirul cu o cârpă uscată cât mai curând posibil când vezi picături de apă formându-se pe trandafirul criogenat.

Dacă dorești să păstrezi un trandafir criogenat mai mult timp, este important să știi că excesul de căldură, expunerea puternică la soare sau variațiile de temperatură prea puternice pot afecta longevitatea acestuia, dar mai ales datorită strălucirii sale și a vioiciunii culorii sale.

Interiorul pentru a-ți menține cel mai bine trandafirul criogenat

Prin urmare, din toate aceste motive este necesar să îți menții trandafirul criogenat în interior. Într-adevăr, vântul, variațiile de temperatură, ploaia, praful sau chiar curiozitatea animalelor sunt elemente externe care pot afecta frumusețea și longevitatea trandafirului.

Cu toate acestea, nu amplasa trandafirul în nicio cameră a casei.. Pentru a-l păstra cât mai mult posibil, evită încăperi precum băi, bucătării sau pervazuri, care tind să fie expuse la temperaturi ridicate și umiditate ridicată. Acești factori reduc mult durata de viață a unui trandafir proaspăt, la fel ca cea a unui trandafir stabilizat, deoarece acesta din urmă este compus din elemente organice fragile pe care trebuie să le protejezi de mediile care accelerează degradarea lor. Trandafirul criogenat va arăta perfect într-un dormitor, un birou, o camera de zi în amestec perfect cu toate stilurile de decor. Fie protejat de un clopot de sticlă sau pur și simplu expus îți va sublima, fără îndoială, interioarele.

Trandafirul criogenat: o frumusețe de întreținut

Trandafirul criogenat poate fi menținut între 3 și 5 ani fără umiditate, însă se poate acumula pe petalele sale o mulțime de praf de-a lungul anilor. Prin urmare, trebuie să îl speli în mod regulat (aproximativ o dată pe lună) cu o suflantă simplă de aer proaspăt și uscat, cum ar fi un uscător de păr setat la cea mai mică putere și la aer rece. Păstrarea trandafirilor veșnici în acest fel asigură frumusețea și strălucirea lor pe o perioadă mai lungă de timp.

În plus, este important de subliniat că un trandafir criogenat este încă un trandafir natural și, ca și acesta din urmă, necesită o întreținere și o manipulare atentă. Într-adevăr, menținerea unui trandafir criogenat presupune să nu-și îndoaie sau să-i zdrobească petalele.