Posted on: 10 octombrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Daca ati inceput recent sa faceti exercitii fizice in mod regulat si intrati in lumea fitness-ului, veti descoperi treptat mici detalii pe care s-ar putea sa nu le fi acordat importanta inainte. Una dintre cele mai izbitoare este marea varietate de imbracaminte sport care are prea putin de-a face cu cea pe care am folosit-o acum 15 ani.

In magazinul tepo.ro poti gasi toate articolele sportive de care ai nevoie pentru a putea sa faci sport in cele mai bune conditii. Nu uita ca un echipament potrivit te va ajuta sa ajungi la rezultatele dorite intr-un mod mult mai confortabil. Pantofii sport buni te vor ajuta sa alergi fara sa iti distrugi articulatiile sau fara sa te doara toate dupa ce termini. Un costum sport din materiale de calitate te va ajuta sa obtii confort in timpul miscarii si sa te misti liber, fara constrangeri si fara dureri musculare. De asemenea, materialele de calitate iti vor permite sa respiri mai bine.

Sportul a trecut de la a fi un moft la a deveni un stil de viata. Exista din ce in ce mai multi adepti ai vietii sanatoase si ai exercitiilor fizice, astfel incat oferta acestui tip de imbracaminte sau incaltaminte sport a crescut. Poate parea oarecum frivol, dar exista si moda in imbracamintea sport, asa ca trebuie sa urmam o serie de indicatii care ne ajuta sa detectam daca ceea ce alegem ne avantajeaza sa facem exercitii fizice, pentru ca nu tot ceea ce poate parea potrivit pentru sport ne va oferi avantaje, mai degraba opusul. Vezi aici  articole sportive la promotii.

Caracteristicile care trebuie luate in considerare pentru a alege un tip de imbracaminte sau altul depind de tipul de activitate fizica pe care dorim sa o efectuam, dar este adevarat ca exista unele particularitati care sunt comune pentru orice exercitiu. Retine mai jos:

  • Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa te simti confortabil si usor cu orice imbracaminte sau incaltaminte. Este un aspect de baza al imbracamintei sport si una dintre principalele functii, pentru a nu ne supraincarca cu o greutate inutila sau pentru a elimina orice chafing pe piele.
  • Imbracamintea stramta sau larga..care  este mai buna? Totul depinde de tipul de exercitiu pe care doriti sa il faceti, de exemplu, pentru a juca tenis sau golf folositi haine largi, in timp ce pentru fitness sau ciclism  este recomandabil sa purtati haine stranse si elastice.
  • In ceea ce priveste tipul de tesatura, trebuie sa alegem ceva care sa permita o transpiratie totala a pielii noastre spre exterior. Nailonul sau poliesterul sunt fibre care permit un grad de transpiratie ridicata si, in acelasi timp, o uscare rapida, atat a umiditatii venite din exterior, cat si a interiorului.
  • Daca o mare parte din exercitiu se face in aer liber, trebuie sa tineti cont de proprietatile impermeabile ale hainelor in caz de ploaie. In mod similar, pentru exercitiile fizice in timpul iernii la temperaturi scazute, exista tesaturi cu capacitati de izolare, dar in acelasi timp usoare si respirabile.
  • In ceea ce priveste estetica, nu ar trebui sa fie foarte relevanta atunci cand alegeti un model sau altul, trebuie doar sa luati in considerare daca activitatea se desfasoara in timpul noptii si in aer liber. In acest caz, va recomandam sa purtati imbracaminte usoara cu reflectoare incorporate.
  • In cele din urma, incaltamintea este la fel de importanta ca orice alt echipament, asa ca va trebui sa alegem o incaltaminte personalizata, care este usoara si are o talpa buna, pentru un confort sporit.