Posted on: 16 octombrie 2022 Posted by: Estrada Comments: 0

Cu cateva luni inainte ca propriul copil sa inceapa scoala, trebuie achizitionat ghiozdanul. Darla fata locului, in magazin, alegerea este dificila, avand in vedere gama uriasa de oferte.

Majoritatea ghiozdanelor de scoala au un cadru de baza care confera ghiozdanului forma clasica de cutie. Rucsacii de scoala sunt mai flexibili din punct de vedere al materialului, dar ofera la fel de multe subdiviziuni in interior ca si ghiozdanul. Rucsacii sunt ceva mai usori ca greutate. In ceea ce priveste pretul, ghiozdanele si rucsacii de inalta calitate sunt aproximativ la fel. Pana acum, ghiozdanele au avut tendinta de a fi purtate de elevii din scoala primara. In clasele superioare, multi elevi trec si la rucsacuri.

Avantajele unui ghiozdan

Scopul unui ghiozdan este de a transporta carti, caiete si accesorii scolare in drum spre scoala. Continutul trebuie sa fie protejat de ploaie si murdarie. Pentru elevii de scoala elementara, insa, claritatea este importanta, la fel ca si distributia uniforma a greutatii pe spate. Pana acum, un ghiozdan clasic de scoala – sau rucsac – era clar inainte in ceea ce priveste distributia greutatii, dar rucsacuri de scoala ergonomici sunt si ele disponibile de ceva vreme. Elevii de scoala primara, de obicei, trebuie sa invete mai intai cum sa sorteze continutul ghiozdanelor lor intr-un mod semnificativ. In plus, de obicei nu sunt inca deosebit de atenti cu ghiozdanele lor. Intr-un rucsac, precum si intr-un ghiozdan, lucrurile pot deveni rapid confuze daca nu sunt aranjate clar. Caietele primesc urechi de caine sau indoituri, motiv pentru care este logic sa se foloseasca o cutie de notebook pentru rucsacuri si ghiozdane fete. In ghiozdanul cu baza stabila, capacul si peretii laterali sunt mai siguri la depozitarea documentelor, dar chiar si aici brosurile se pot sifona daca sunt introduse rapid. In plus, ambele au de obicei mai multe compartimente si buzunare laterale unde, de exemplu, sticlele de baut pot fi depozitate usor.

Distributia optima a greutatii joaca, de asemenea, un rol important in ghiozdanele de scoala sau in rucsacuri de scoala; un rucsac de scoala ergonomic, de exemplu, este mai bun pentru incepatorii de scoala cu spatele ingust. Cu ghiozdanele de marca exista optiunea de a cumpara curele de piept, unele modele de rucsac de scoala le includ deja. De asemenea, este important ca purtatorul sa fie ergonomic. Sunt modelate astfel incat greutatea sa fie distribuita uniform pe ambii umeri. Trebuie avut grija in alegerea ghiozdanului potrivit. Nu orice model de rucsac sau ghiozdan de scoala se potriveste la spatele fiecarui copil. Daca un copil este deosebit de mic, este bine sa existe un ghiozdan usor si ingust. Un copil puternic, cu umerii mai largi si o inaltime peste medie poate cara si un model mai greu si mai lat. Ghiozdanele clasice si rucsacuri de scoala ar trebui, de asemenea, adaptate copiilor mai mici in ceea ce priveste manevrarea. Cataramele si fermoarele sunt proiectate cel mai bine, astfel incat elevii de scoala elementara sa le poata deschide, inchide si regla in mod independent. Siguranta in trafic este deosebit de importanta, adica vizibilitatea ghiozdanului scolar.

In cazul in care vrei sa cumperi ghiozdane baieti cea mai buna alegere este aceea de a opta pentru variante care sa fie cat mai confortabile asa cum am spus si mai sus, dar care sa aiba imprimeuri specifice acestora. Alege culorile puternice, dar care sa nu aiba legatura cu fetele pentru ca oricat de puternic ar fi un fucsia baiatul tau nu il va aprecia. De asemenea, poti opta pentru variante cu imprimeuri speciale, asa cum sunt cele cu personaje din desene animate, pe care copilul tau le va iubi cu siguranta.