Posted on: 20 martie 2023 Posted by: Estrada Comments: 0

Dacă vrei să îți actualizezi configurația desktop-ului, monitorul este una dintre cele mai importante achiziții pe care le poți face. Însă, când vine vorba de alegerea unui monitor, trebuie să decizi dacă vrei să cumperi unul nou sau să optezi pentru unul second-hand (SH) de aici .

Avantajele achiziționării unui monitor SH:

 1. Preț mai mic – Unul dintre cele mai mari avantaje ale achiziționării unui monitor SH este prețul mai mic. De obicei, prețul unui monitor SH este semnificativ mai mic decât cel al unui monitor nou, ceea ce poate fi un factor important de luat în considerare în funcție de bugetul tău disponibil.
 2. Unele modele pot fi încă de înaltă calitate – Dacă reușești să găsești un monitor SH care a fost bine întreținut, este posibil să poți obține un monitor de înaltă calitate la un preț mai mic decât unul nou. De exemplu, dacă găsești un monitor SH care a fost folosit pentru editarea foto sau video, acesta poate avea o rezoluție și o calitate a imaginii mai mare decât multe modele noi.
 3. Posibilitatea de negociere a prețului – Atunci când cumperi un monitor SH, poți avea șansa de a negocia prețul cu vânzătorul. Acest lucru îți poate oferi posibilitatea de a obține un preț mai bun decât cel afișat inițial.

Dezavantajele achiziționării unui monitor SH:

 1. Risc mai mare de avarii sau probleme – Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale achiziționării unui monitor SH este că există un risc mai mare de avarii sau probleme, mai ales dacă monitorul a fost folosit în mod intens în trecut. Este posibil să nu poți vedea aceste probleme la început, ceea ce poate duce la costuri suplimentare pentru reparații ulterioare.
 2. Garanția poate fi expirată – De obicei, un monitor SH nu mai are garanție, astfel încât, dacă se întâmplă ceva cu monitorul, trebuie să îl repari pe propriul tău cheltuieli.
 3. Poate fi mai greu de găsit un model specific – Dacă îți dorești un anumit model de monitor, este posibil să fie mai greu de găsit ca unul nou. Astfel, poate fi necesar să cauți în mai multe locuri și să petreci mai mult timp pentru a găsi modelul dorit.
 4. Nu beneficiezi de cele mai recente tehnologii – Un alt dezavantaj al achiziționării unui monitor SH este că nu vei beneficia de cele mai recente tehnologii și funcții disponibile pe modelele noi. Aceasta poate fi o problemă pentru persoanele care au nevoie de cele mai recente tehnologii pentru munca lor sau pentru gaming.
 5. Durata de viață mai scurtă – De obicei, monitoarele SH au o durată de viață mai scurtă decât cele noi, astfel încât, chiar dacă ai obținut un preț mai mic, poate fi necesar să îl înlocuiești mai devreme decât unul nou.

FAQs:

 1. De ce ar trebui să aleg un monitor SH în loc de unul nou? Dacă bugetul este o problemă și poți găsi un model SH de înaltă calitate la un preț mai mic decât unul nou, poate fi o opțiune bună. Însă, trebuie să fii atent la riscurile de avarii și la faptul că nu beneficiezi de cele mai recente tehnologii și funcții.
 2. Cum pot să verific starea unui monitor SH înainte de a-l cumpăra? Este important să verifici monitorul înainte de a-l cumpăra și să te asiguri că nu are probleme de imagine sau de funcționare. De asemenea, este important să verifici pentru eventuale zgârieturi sau daune la carcasă. Poți cere vânzătorului să îți arate monitorul în funcțiune și să verifici în mod corespunzător toate porturile și funcțiile.
 3. Care este cea mai bună opțiune pentru mine – un monitor SH sau unul nou? Aceasta depinde de bugetul tău, nevoile tale și preferințele personale. Dacă vrei cele mai recente tehnologii și funcții, un monitor nou ar fi mai bine pentru tine. Dacă bugetul este o problemă și poți găsi un model SH de înaltă calitate, atunci poate fi o opțiune bună pentru tine.

Achiziționarea unui monitor SH sau a unuia nou are avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde de preferințele personale, bugetul și nevoile tale. Dacă vrei să economisești bani și găsești un model SH de înaltă calitate, atunci poate fi o opțiune bună. Dacă vrei cele mai recente tehnologii și funcții, atunci un monitor nou este mai bine. Înainte de a face o alegere, asigură-te că analizezi  toate opțiunile disponibile și să iei în considerare avantajele și dezavantajele achiziționării unui monitor SH față de unul nou. Este important să îți faci temele înainte de a face o achiziție și să alegi monitorul care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale și cu bugetul disponibil.