Posted on: 14 mai 2020 Posted by: andreea Comments: 0
piese-drujba

Chiar daca aceste doua mari companii au facut impreuna istorie, avand multe lucruri in comun, exista totusi o serie de diferente notabile. Pentru inceput, majoritatea modelelor de drujbe produse se adreseaza sectoarelor diferite de piata. Astfel, in timp ce Stihl s-a adaptat mai degraba la cerintele domestice, precum uzul in gospodarie sau la ferma, Husqvarna este in continuare un brand pentru profesionisti precum taietori de lemne, peisagisti, padurari etc.

Acest lucru se reflecta si in modul de constructie, drujbele care provin de la Stihl avand mai degraba lame scurte, cu motoare mai mici si carcase de plastic, care le usureaza din greutate, iar cele de la Husqvarna sunt mai robuste, cu lame lungi, ideale pentru a taia trunchiuri mai groase cu precizie.

Nu uita ca, oricand ai nevoie de piese drujba Stihl sau Husqvarna, te poti baza pe Roco Piese pentru cele mai bune oferte de pret! Poti opta atat pentru piese originale, cat si pentru piese drujba perfect compatibile cu marcile prezentate mai sus! Vrei sa afli mai multe despre diferentele dintre cei doi producatori? Citeste in continuare!

Durabilitatea

In cazul in care detii o drujba Husqvarna, probabil stii ca are in componenta piese drujba foarte rezistente. Acest lucru nu inseamna ca piesele de drujba Stihl nu sunt de calitate, ci doar ca este greu sa concurezi cu o companie cu experienta in domeniu inca din anii 1600.

Motorul

Aceste piese drujba sunt direct proportionale cu marimea lamei. Astfel, la drujbele cu motare mici, de sub 55 cc, se potrivesc cel mai adesea lame de 18 sau de 20 de inci. In schimb, la drujbele cu motoare mai puternice, de peste 100 cc, vei intalni lame mai mari, potrivite pentru a dobori arbori de mari dimensiuni. De asemenea, carcasele acestor motoare sunt fabricate din aluminiu sau magneziu, motiv pentru care sunt mai durabile.

In plus, pinioanele sunt adaptate la cerintele drujbelor profesioniste, iar la cele fara dinti vei putea schimba doar rotita motrica, fata de schimbarea completa a ambreiajului, in cazul pinioanelor cu dinti ale drujbelor cu motoare mai mici.

Rezervorul

Daca planuiesti sa folosesti unealta pentru o perioada mai lunga de timp, fara a trebui sa o realimentezi frecvent, atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestei piese de drujba. De obicei, modelele Husqvarna au un rezervor mai voluminos, care le permite un randament prelungit. Ia insa in considerare si faptul ca un rezerevor plin inseamna ca drujba va fi mai grea, deci mai dificil de manevrat. In concluzie, acest factor tine mai degraba de preferintele personale decat de performanta propriu-zisa.

Pretul

Stihl detine avantajul la aceasta categorie. Cu toate acestea, exista marci care au preturi mai mici, precum drujbele chinezesti, insa raportand pretul la calitate, vei iesi in avantaj cu o drujba marca Stihl sau Husqvarna. De asemenea, acest lucru este valabil si cand vine vorba de piese drujba, cele Stihl avand un pret redus.

Putere

Precum am subliniat mai sus, dar in acelasi timp luand in calcul si experientele utilizatorilor, putem ajunge la concluzia ca drujbele Husqvarna sunt mai potrivite pentru profesionisti, pe cand drujbele Sithl sunt ideale pentru a fi folosite in gospodarii.

Asadar, daca ai nevoie de piese drujba Stihl sau Husqvarna, le poti comanda de la RocoPiese! Pregateste-te pentru oferte irezistibile, reduceri si multe modele de piese drujba care pot fi livrate rapid, oriunde in tara!