Posted on: 11 iulie 2023 Posted by: andreea Comments: 0

Motoarele pe motorina sunt componente esentiale ale foarte multor vehicule comerciale, industriale, dar si ale unora dintre cele mai importante unelte folosite in gospodarie. Este vorba despre scule precum drujba, masina de tuns iarba sau motocoasa.

Un astfel de mecanism poate sa genereze puteri excelente, ceea ce permite facilitarea sarcinilor de lucru. Pentru a prelungi durata de viata a unui motor diesel, dar si pentru a-i mentine functionarea la un nivel bun de eficienta, este important sa iei cateva masuri de mentenanta. Iata care sunt cele mai importante cinci astfel de actiuni.

Intretinerea unui motor diesel – masuri de mentenanta

1. Schimba filtrele si uleiul la timp – pentru a proteja un motor diesel, este foarte important sa schimbi uleiul de motor in conformitate cu indicatiile producatorului. Uleiul lubrifiaza si protejeaza componentele interne ale motorului. Totodata, filtrele au rolul de a separa impuritatile din aerul de admisie si ulei de contactul cu piesele componente ale motorului. De aceea, schimbarea lor la timp este esentiala pentru o functionare longeviva si eficienta.

2. Verifica sistemul de racire – sistemul de racire este responsabil cu pastrarea temperaturii de lucru a motorului la un nivel conform. Trebuie ca lichidul de racire sa se mentina mereu la cantitatea recomandata de catre producator. Totodata, trebuie sa speli si sa cureti radiatorul si furtunul de racire, pentru ca orice urma de murdarie si calcar sa fie indepartata. In caz contrar, un motor diesel obisnuit se va supraincalzi si exista riscul de defectare prematura.

3. Intretine alimentarea – pentru a putea sa functioneze, motorul are nevoie de acces permanent la combustibil. Acest lucru este garantat de sistemul de alimentare complex si sensibil, pe care trebuie sa il intretii in mod constant. Curata filtrele de combustibil si asigura-te ca furtunurile si injectoarele sunt in stare buna. Nu uita sa folosesti doar motorina de calitate si sa nu permiti apei sa ramana in rezervor.

4. Foloseste echipamentul in conditii optime – drujbele, motocoasele sau masinile de tuns iarba trebuie sa fie folosite doar in conditiile recomandate de catre producator. Evita sa fortezi un motor diesel in sarcini care necesita o putere mai mare decat cea pe care o poate genera acesta. De asemenea, asigura-te ca echipamentele pe care le utilizezi sunt dotate si cu accesorii de calitate, care sa vina in completarea si sprijinul actiunii motorului.

5. Depoziteaza utilajele in spatii potrivite – motorul este vulnerabil la actiunea umezelii, a caldurii extreme, dar si a temperaturilor foarte scazute. De aceea, trebuie sa te asiguri ca echipamentele care au in dotare o astfel de componenta sunt depozitate in mod corect, atunci cand nu sunt folosite. Evita expunerea lor la lumina solara si nu le lasa in aer liber! Cel mai bine ar fi sa ai acces la un atelier sau un garaj in care sa iti pastrezi sculele, ferite de ploaie, canicula sau soare.

Acestea sunt cele mai importante cinci elemente carora trebuie sa le acorzi importanta, daca vrei sa te bucuri de actiunea eficienta a motorului tau, pe termen cat mai lung. Intra pe GeneralMotor.ro si alege un motor diesel din gama variata disponibila pe site. Tot de acolo, poti comanda online si accesorii si consumabile pentru sculele tale, astfel incat eficienta lor sa fie mereu una ridicata!