Posted on: 23 septembrie 2020 Posted by: Estrada Comments: 0

Ca si orice alt echipament din casa si centralele termice au o durata de viata limitata. Producatorii garanteaza pentru o functionare optima de pana la zece ani, insa, acest termen poate sa varieze in functie de modul in care este intretinuta si utilizata. Chiar si daca ai cea mai buna centrala termica de pe piata tot trebuie sa te astepti la aparitia unor probleme in special in momentul in care are deja o vechime considerabila.

Desigur, nu orice problema aparuta poate sa indice faptul ca este nevoie sa inlocuiesti centrala termica dar exista anumite defectiuni care nu se pot repara indiferent de cat de mult ai incerca sa eviti inlocuirea echipamentului.

Pentru siguranta ta proprie dar si a celor care impart aceeasi locuinta cu tine este important sa faci verificarile periodice si, in cazul in care instalatorul iti recomanda sa inlocuiesti centrala termica atunci poti sa iei in considerare sa o schimbi. Pentru a-ti face o idee mai concreta, exista mai multe tipuri de probleme care pot duce la necesitatea de a inlocui o centrala termica:

Reparatiile se fac des dar nu par sa aiba nici un efect

Una dintre situatiile cel mai des intalnite este aceea ca centrala termica nu functioneaza eficient, necesita reparatii dar mai mult investesti in service decat sa iti aduca rezultate eficiente interventia. Reparatiile ineficiente ar trebui sa fie primul semn care sa te ingrijoreze si sa iei in considerare inlocuirea acesteia.

Daca instalatorul ti-a recomandat acest lucru atunci inseamna ca a venit timpul sa o inlocuiesti astfel incat sa te bucuri de confort termic in continuare fara nici o grija.

Ai constatat ca exista scurgeri de monoxid de carbon

Este o problema destul de greu de depistat in cazul modelelor mai vechi dar cele noi au indicatoare prin care poti sa iti dai seama cu usurinta de acest lucru. In cazul in care observi ca s-ar putea sa fie vorba despre o astfel de cauza, atunci iti recomandam sa iei in considerare achizitionarea unei centrale noi, pentru a beneficia de siguranta si de o utilizare fara griji.

Caldura nu se distribuie uniform

O centrala care nu distribuie caldura uniform nu va putea oferi randamentul necesar iar acest lucru se va observa. Si, cel mai concret se observa in momentul in care intr-o camera este mai frig decat in alta. O astfel de problema este dificil de remediat dar si costisitoare, asadar, este mai indicat sa cumperi o centrala termica noua.

Centrala termica scoate sunete ciudate

O centrala care are deja un anumit numar de ani de utilizare si are o vechime considerabila nu mai este nici silentioasa. In cazul in care centrala termica scoate sunete nefiresti in momentul in care o pui in functiune atunci ar trebui sa iei in considerare inlocuirea acesteia.

Este important sa efectuezi verificari periodice si mai ales sa te asiguri ca functioneaza corespunzator astfel incat sa ai parte de siguranta atunci cand o pornesti. O centrala Motan noua iti va oferi randamentul necesar si te va servi pe termen lung.